Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της αύξησης κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ τάσσεται η ISS

Η θετική σύσταση για την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν αποτέλεσμα μιας συνολικής αξιολόγησης της πρότασης του ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Υπέρ της αύξησης κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ τάσσεται η ISS

Η ISS, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους proxy advisors, συστήνει στους επενδυτές να ψηφίσουν υπέρ της προτεινόμενης από το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θετική σύσταση για την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν αποτέλεσμα μιας συνολικής αξιολόγησης της πρότασης του ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά στοιχείων που παρέθεσε η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο μέσω του πληροφοριακού υλικού για την επικείμενη ΓΣ των μετόχων όσο και μέσω της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης. Παράλληλα, η ISS σημειώνει στην έκθεσή της ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προτάθηκε από την προηγούμενη διοίκηση απορρίφθηκε από τη ΓΣ Ιανουαρίου 2021.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ISS συστήνει στους επενδυτές να καταψηφίσουν τα θέματα που έχει προτείνει η Greenhill (Μπάκος – Καϋμενάκης) καθώς συνοδεύονται από παντελή έλλειψη πληροφόρησης και στερούνται επιχειρηματολογίας.

Οι αναλυτές της ISS τονίζουν ότι στόχος της Διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της ΑΚΤΩΡ αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές της.

Η ανάλυση της ISS εστιάζει στις ανάγκες χρηματοδότησης του ζημιογόνου κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημειώνοντας ότι τα έσοδα του κλάδου κατασκευής έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση, από 1.46 δισ. το 2018 σε 513 εκατ. την περίοδο Q4 ’19 – Q3 ’20. Επίσης, γίνεται αναλυτική αναφορά στη διάθεση των κεφαλαίων (€100 εκατ. για τη συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ, €20,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ΑΠΕ) που πρόκειται να αντληθούν, όσο και στις προοπτικές του κλάδου καθώς η εισροή κεφαλαίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να ωφελήσει την ΑΚΤΩΡ και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v