Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κράτησε» τα κέρδη του ο Μουσικός Οίκος Νάκα

Κόντρα στις επιπτώσεις της πανδημίας, ο εισηγμένος Όμιλος διατήρησε σταθερή την κερδοφορία του κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει τον προσεχή Ιούνιο. Με θετικό καθαρό ταμείο έκλεισε ο Όμιλος το 2020.

«Κράτησε» τα κέρδη του ο Μουσικός Οίκος Νάκα

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2021 να διατηρήσει το μεγαλύτερο τμήμα των πωλήσεών του και να αυξήσει την καθαρή του κερδοφορία.

Ειδικότερα, κατά το εξάμηνο 1/7/2020 έως 31/12/2020, ο εισηγμένος Όμιλος:

• Σημείωσε πτώση κύκλου εργασιών της τάξεως του 10% (από 11,82 σε 10,65 εκατ. ευρώ) κινούμενος κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

• Αύξησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων από το 1,298 στο 1,531 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενος και τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας ενάντια στην πανδημία.

• Βελτίωσε οριακά την καθαρή του κερδοφορία (από 578 σε 583 εκατ. ευρώ).

• Ανέβασε το ύψος των ιδίων κεφαλαίων του στα 17,036 εκατ. ευρώ.

• Έκλεισε το α’ εξάμηνο της χρήσης με οριακό θετικό καθαρό ταμείο (net cash, αρνητικός καθαρός δανεισμός) ύψους 31,3 χιλ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το σύνολο της χρήσης που λήγει τον προσεχή Ιούνιο, η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει ότι «στο μέτρο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας προβλέπεται ότι, με το διαφαινόμενο άνοιγμα της εγχώριας αγοράς, ο κύκλος εργασιών σταδιακά θα αποκατασταθεί στα προ πανδημίας επίπεδα. Τα κέρδη του Ομίλου θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρήσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v