Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΤΧΣ: Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον οι αποφάσεις για την ΑΜΚ της Πειραιώς

Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ορθής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και στήριξης της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ταμείου, σχολιάζουν αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς.

Πηγές ΤΧΣ: Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον οι αποφάσεις για την ΑΜΚ της Πειραιώς

«Πρωταρχική αποστολή του ΤΧΣ είναι η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», υποστηρίζουν πηγές του Ταμείου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η αποστολή αυτή εξυπηρετείται πλήρως με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τη συμμετοχή του ΤΧΣ στην ΑΜΚ της Πειραιώς. Και στην περίπτωση αυτή, θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ορθής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και στήριξης της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ταμείου, αλλά και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης της τράπεζας.

»Στο πλαίσιο αυτό, το Ταμείο παρακολουθεί τον δημόσιο διάλογο, ακούει όλες τις απόψεις που εκφράζονται και θα λάβει τις αποφάσεις του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το Ταμείο παραμένει αρωγός στην ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και με την ανεξαρτησία του ενισχύει τη δυναμική των συστημικών τραπεζών να λειτουργήσουν ως μοχλός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

 

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v