Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest: Διερευνητικές επαφές για στρατηγικό επενδυτή στην Cardilnk

Γιατί ο όμιλος Quest εξετάζει το σενάριο προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή στη θυγατρική του εταιρεία Cardlink. Σε πρώιμο-διερευνητικό στάδιο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις με τον ιταλικό όμιλο Nexi.

Quest: Διερευνητικές επαφές για στρατηγικό επενδυτή στην Cardilnk

Την «επόμενη μέρα» της θυγατρικής του Cardlink εξετάζει ο όμιλος Quest, διερευνώντας το ενδεχόμενο προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή σε αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη έχει αρχίσει κύκλο επαφών με την ιταλική NEXI (και όχι μόνο), με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της Cardlink.

H Quest δεν έχει ξεκινήσει τις συγκεκριμένες συζητήσεις επειδή αναζητά ρευστότητα, ούτε επειδή είναι δυσαρεστημένη από την πορεία της θυγατρικής της Cardilnk (είναι σημαντικά κερδοφόρος). Επίσης, ο όμιλος Quest διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα σε περίπτωση που χρειαζόταν μια απλή κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής του. Αντίθετα, οι συζητήσεις για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή αποδίδονται στις ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται στον ευρύτερο χώρο του fintech, αλλά και στην κινητικότητα που προβλέπεται στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απαιτείται η απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας, η αύξηση του αριθμού των POS και γενικότερα έχει διαπιστωθεί πως το μέγεθος της Cardlink θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μεγαλώσει. Άλλωστε, οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την πώληση του συγκεκριμένου τμήματος της Τράπεζας Πειραιώς αποδεικνύουν την έντονη κινητικότητα που επικρατεί στον κλάδο.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε, ενώ οι όποιες συζητήσεις φέρεται να βρίσκονται σε αρχικό-διερευνητικό στάδιο. Οι όποιες επαφές ξεκινούν από μηδενική βάση, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

H NEXI είναι ηγέτης στην γειτονική Ιταλία σε τομείς όπως οι πληρωμές, η διαχείριση ATMs, η εκκαθάριση συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v