Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Το ποσοστό της πολυεθνικής OKI αγόρασε ο Α. Παπαθάνος

Το ποσοστό που επί σειρά ετών κατείχε στην εισηγμένη εταιρεία η OKI απέκτησε ο γενικός διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος. Σε αλλαγή στρατηγικής σχετικά με τις ανά τον κόσμο συμμετοχές του πολυεθνικού ομίλου αποδίδεται το deal.

CPI: Το ποσοστό της πολυεθνικής OKI αγόρασε ο Α. Παπαθάνος

Το ποσοστό των μετοχών που διατηρούσε επί σειρά ετών στην CPI ο πολυεθνικός Όμιλος OKI εξαγόρασε ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης εταιρείας Αριστείδης Παπαθάνος.

Η OKI είναι σημαντικός προμηθευτής και συνεργάτης της CPI και η εκποίηση του ποσοστού της εντάσσεται στα πλαίσια της διεθνούς της στρατηγικής για τις ανά τον κόσμο συμμετοχές της (έχει ρευστοποιήσει και άλλα σχετικά πακέτα μετοχών σε διάφορες χώρες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναλλαγή δεν επηρεάζει την πορεία της εταιρείας, ούτε σχετίζεται με την πρόθεση των βασικών μετόχων για delisting.

Με βάση τη σημερινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση της CPI, «Η εταιρεία γνωστοποιεί στο κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και σε συνέχεια της από 1.4.2021 γνωστοποίησης που έλαβε από τον κ. Αριστείδη Παπαθάνο ότι την 31.03.2021 ο κ. Αριστείδης Παπαθάνος απέκτησε 855.000 μετοχές της εταιρίας. Συνεπεία της ως άνω μεταβίβασης επήλθε μεταβολή (αύξηση) άνω του 5% στα δικαιώματα ψήφου του μετόχου κ. Αριστείδη Παπαθάνου, ο οποίος κατέχει άμεσα συνολικά 892.750 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 9,01% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας».

Μετά και τη συναλλαγή αυτή, οι βασικότεροι μέτοχοι της εισηγμένης είναι ο κ. Χρήστος Παπαθάνος με 35,78%, ο κ. Πικούνης με 33,90% και ο κ. Αριστείδης Παπαθάνος με 9,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v