Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόθυμη για εξαγορές δηλώνει η Eurolife

Εμπιστευόμενη τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η Eurolife δηλώνει πρόθυμη να δραστηριοποιηθεί στο μέτωπο των εξαγορών. Ισχυρό σετ αποτελεσμάτων για το 2020, κόντρα σε πανδημία και φυσικές καταστροφές.

Πρόθυμη για εξαγορές δηλώνει η Eurolife

Την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στις προοπτικές της εκφράζουν τόσο η Eurolife όσο και ο μητρικός της πολυεθνικός όμιλος Fairfax και για τον λόγο αυτό δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά άλλων εταιρειών του κλάδου.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σημειώνοντας: «Η ελληνική αγορά είναι μικρή σε μέγεθος και δραστηριοποιείται σ’ αυτήν μεγάλος αριθμός εταιρειών. Τα deals αναμένεται να συνεχιστούν και εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις».

Η στάση αυτή του ομίλου Fairfax προφανώς έχει επηρεαστεί και από τη μέχρι τώρα πορεία της επένδυσής του στη Eurolife το 2015. Και αυτό γιατί κατά την πενταετία 2016-2020, η Eurolife σημείωσε αθροιστικά 142,7 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη, λογιστικά κέρδη προ φόρων 672,6 εκατ. ευρώ, ενώ δημιούργησε υπεραξία (χρηματικές διανομές προς τους μετόχους και αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας) της τάξεως των 635 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία σημείωσε το 2020 ένα πολύ ικανοποιητικό σετ οικονομικών αποτελεσμάτων (εν μέσω πανδημίας, αλλά και αρκετών περιπτώσεων φυσικών καταστροφών), το οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 6% (στα 22,2 εκατ. ευρώ), κέρδη προ φόρων στα 151,9 εκατ. ευρώ, επενδυτικό αποτέλεσμα 236 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια ύψους 738 εκατ. ευρώ, πολύ υψηλούς εποπτικούς δείκτες και μερίδιο αγοράς 10% (16% στον κλάδο ζωής και 3% στις γενικές καλύψεις).

Όσο για τη μείωση της παραγωγής, αυτή προήλθε από το μέτωπο του bancassurance και κυρίως λόγω της υποκατάστασης των επενδυτικών προϊόντων εγγυημένης απόδοσης, από unit linked περιοδικών καταβολών.

Τέλος, ο κ. Σαρρηγεωργίου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η συνεργασία Πολιτείας και ιδιωτικής ασφάλισης προκειμένου να καλυφθούν τα νοικοκυριά έναντι φυσικών καταστροφών. Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση ας υλοποιήσει αυτό που έχει ήδη υποσχεθεί, δηλαδή τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την κάλυψη των κατοικιών.
  • Φορολογικά κίνητρα θα πρέπει να θεσπιστούν και στον κλάδο της υγείας, όπου σήμερα οι ιδιώτες πληρώνουν από την τσέπη τους το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών (ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με αυτό της Ευρώπης).
  • Υπάρχουν επαφές μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, προκειμένου να «χτιστούν» συμβόλαια έναντι του κινδύνου διακοπής των εργασιών.
  • Η πανδημία έχει τονώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για καλύψεις υγείας.
  • Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης με επενδύσεις 17 δισ. ευρώ, μπορεί να προσφέρει σε σημαντικό βαθμό στην ανάκαμψη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v