Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: «Ναι» από τη ΓΣ στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αναγκαία η πώληση της θυγατρικής, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση. Εκτίμησε ότι ο όμιλος θα μπορέσει τα επόμενα ένα-δύο χρόνια να δώσει ξανά μέρισμα στους μετόχους του.

ΕΤΕ: «Ναι» από τη ΓΣ στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την τυπική έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας πήρε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC, κλείνοντας ένα πολυετές ανοικτό κεφάλαιο για τον όμιλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι η πώληση ήταν αναγκαία καθώς η τράπεζα έχει δεσμευτεί έναντι της DG Comp από το 2015.

Αναφερόμενος στο plan B που εξέτασε όλα αυτά τα χρόνια η τράπεζα και ήθελε την εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο, τόνισε ότι η υλοποίησή του δεν θα είχε σίγουρα αποτελέσματα και ίσως να επέφερε δυσμενείς συνέπειες για την τράπεζα.

Οσον αφορά τις πιέσεις που δέχτηκε η Εθνική από την DG Comp για να ολοκληρώσει το ντιλ χωρίς να δοθεί νέα παράταση, υποστήριξε ότι ο χρόνος είχε περιοριστεί και η Εθνική Τράπεζα ενδεχομένως να βρισκόταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο, ένα κομμάτι της κρατικής στήριξης που δέχτηκε να θεωρηθεί παράνομο.

Στην ίδια γραμμή με τους επικεφαλής των υπόλοιπων τραπεζών, ο κος Μυλωνάς υποστήριξε ότι η τράπεζα θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους μετόχους σε ένα με δύο χρόνια, όταν θα έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v