Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλύτερες μέρες» για την ασφαλιστική παραγωγή

Με αύξηση 8,1% έκλεισε η ασφαλιστική παραγωγή του πρώτου τριμήνου, ποσοστό που αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου. Ποιες καλύψεις πρωτοστατούν στη φετινή άνοδο και τι εκτιμούν παράγοντες του κλάδου.

«Καλύτερες μέρες» για την ασφαλιστική παραγωγή

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ενδείξεις πως η φετινή παραγωγή θα είναι σαφώς αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή, ιδιαίτερα στο βαθμό που η κατάσταση θα αρχίσει να επανέρχεται από τον επόμενο μήνα σε ρυθμούς σχετικής κανονικότητας, μετά από έξι συνεχόμενους μήνες περιοριστικών μέτρων.

Ήδη με βάση τα στοιχεία της έκθεσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) η παραγωγή του πρώτου τριμήνου παρουσιάζεται ανεβασμένη κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι, κινούμενη κυρίως από τον κλάδο ζωής και ειδικότερα από την άνοδο των επενδυτικών-αποταμιευτικών προγραμμάτων τύπου unit-linked σε ένα περιβάλλον μηδενικών τραπεζικών επιτοκίων.

«Όπως όλα δείχνουν, το ποσοστό αύξησης της παραγωγής θα διευρυνθεί περαιτέρω κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, καθώς οι αντίστοιχοι περυσινοί μήνες είχαν επηρεαστεί πτωτικά από τα περιοριστικά μέτρα του πρώτου lock down (τόσο στα επενδυτικά-αποταμιευτικά προϊόντα, όσο και στις καλύψεις οχημάτων). Ήδη, η σχετική τάση φάνηκε από την πορεία του Μαρτίου, όπου το +6,8% του πρώτο διμήνου διευρύνθηκε στο +8,1% σε επίπεδο τριμήνου» δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστό στέλεχος της αγοράς (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα).

Επιπρόσθετα, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ευελπιστούν φέτος και σε αύξηση κάποιων εργασιών σε συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίες πέρυσι είχαν ατονήσει λόγω της πανδημίας. Ειδικότερα, καλύψεις δραστηριοτήτων σε κλάδους όπως το λιανικό εμπόριο και ο τουρισμός είχαν εμφανίσει σημαντική κάμψη πέρυσι και φέτος ελπίζεται ότι θα ανακάμψουν ως ένα βαθμό, σε περίπτωση που η τουριστική περίοδο ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου και συνεχιστεί ομαλά στη συνέχεια.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης στις καλύψεις υγείας και στα αποταμιευτικά-επενδυτικά συμβόλαια λόγω των μηδενικών τραπεζικών επιτοκίων, αναμένεται να οδηγήσουν φέτος σε σημαντική αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v