Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε σε CCC+ την Πειραιώς η Fitch

Θετικά αποτιμά ο οίκος την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τους φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Εκτιμά ότι θα βελτιωθεί μεσοπρόθεσμα η κερδοφορία του ομίλου.

Αναβάθμισε σε CCC+ την Πειραιώς η Fitch

Σε αναβάθμιση της Πειραιώς σε CCC+ από CCC προχώρησε η Fitch μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.

Όπως εξηγεί η κίνηση αντανακλά την πρόοδο που έχει γίνει στην βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού αλλά και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου.

Στην ανάλυσή του σημειώνει ότι η αξιολόγηση αντανακλά την αδύναμη αλλά βελτιούμενη ποιότητα ενεργητικού και την προσδοκία του οίκου ότι σημαντική μείωση του ρίσκου βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισημαίνει τις δυο τιτλοποιήσεις (Phoenix και Vega) οι οποίες αθροιστικά θα περιορίσουν κατά 6,7 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με αξιοποίηση του «Ηρακλή ΙΙ».

Η Fitch επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι υλοποίησης του σχεδίου λόγω του μεγέθους, αλλά αυτοί περιορίζονται μετά την σημαντική αύξηση κεφαλαίου. Σημειώνει δε ότι παρότι η κερδοφορία του ομίλου είναι δομικά αδύναμη, λόγω κόκκινων δανείων και υψηλών δαπανών αναδιάρθρωσης η μείωση των NPEs θα στηρίξει την δυνατότητα δημιουργίας κερδών σε μεσοπρόθεσμη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v