Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βολές» Interamerican για το deal CVC-Εθνικής Ασφαλιστικής

Υψηλά τα τιμολόγια των ιδιωτικών κλινικών, με τα deals συγκέντρωσης στον κλάδο να επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση, εκτιμά η διοίκηση της Interamerican.

«Βολές» Interamerican για το deal CVC-Εθνικής Ασφαλιστικής

Τους φόβους της ότι το δρομολογούμενο deal μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και CVC θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στον χώρο των καλύψεων υγείας, υποστήριξε σήμερα η διοίκηση της Interamerican, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι:

Πρώτον, η ανάπτυξη των ασφαλιστικών καλύψεων υγείας στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στην Ευρώπη, λόγω και της ολιγοπωλιακής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών.

Και δεύτερον, ότι η επικείμενη εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC (του leader στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών) υπάρχει φόβος ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τα πράγματα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Interamerican, η ολιγοπωλιακή συγκέντρωση στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οδηγεί σε επιβολή υψηλών τιμολογίων, υποστηρίζοντας μάλιστα πως με βάση μετρήσεις που έγιναν, οι τιμές για τις ίδιες ιατρικές πράξεις ήταν στην Ελλάδα πολύ ακριβότερες σε σχέση με την Ολλανδία.

Πέραν αυτών, η Interamerican δήλωσε πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη δική της παρουσία στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, ενώ θεώρησε πως θα λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, το νέο θεσμικό πλαίσιο (αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα) για την τιμολόγηση των «ισόβιων» προγραμμάτων υγείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v