Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι ανακοινώσεις Alpha Bank για Q1 και αύξηση κεφαλαίου

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα πρώτο τριμήνου και την ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους anchor investors.

Σήμερα οι ανακοινώσεις Alpha Bank για Q1 και αύξηση κεφαλαίου

Με στόχο την άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους η Alpha Bank προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, η διοίκηση επισπεύδει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου. Η δημοσιοποίησή τους, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 9:30 το πρωί, αντί για την Πέμπτη 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αλλαγή της ημερομηνίας προκύπτει από την ανάγκη ενημέρωσης των επενδυτών, εντός και εκτός Ελλάδος, μετά και την αναταραχή που προκλήθηκε την Παρασκευή, οπότε και η μετοχή υποχώρησε 27%.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τράπεζα συνέχισε να ενημερώνει με εντατικούς ρυθμούς τους επενδυτές όλο το Σαββατοκύριακο. Το εάν θα υπάρξουν anchor investors αναμένεται να αποσαφηνιστεί προς τα μέσα της εβδομάδας αφού ολοκληρωθούν όλες οι παρουσιάσεις αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση και του ΤΧΣ, το οποίο διαθέτει το 11% των μετοχών της τράπεζας. Επί του χρονοδιαγράμματος, θα συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ. προς τα μέσα Ιουνίου με θέμα την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v