Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι δήλωσε η διοίκηση της MLS στους ομολογιούχους

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την εισηγμένη. Τι λένε κύκλοι της εταιρίας για τον στρατηγικό επενδυτή. Οι ομολογιούχοι ζήτησαν από την διοίκηση συγκεκριμένη πρόταση την οποία και θα εξετάσουν.

Τι δήλωσε η διοίκηση της MLS στους ομολογιούχους

Επιτεύχθηκε τελικά η απαιτούμενη άνω του 50% απαρτία στο δεύτερο ομόλογο της MLS προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της γενικής συνέλευσης, αλλά όχι αυτή των δύο τρίτων, προκειμένου να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για την καταγγελία του δανείου από τους ομολογιούχους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι ομολογιούχοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, καλώντας την διοίκηση της MLS να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά της ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Βακάρος σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά της MLS, ενώ για το 2021 θα μπορούσε να προκύψει ακόμη και κερδοφόρο αποτέλεσμα αν ευοδωθούν οι κινήσεις που σχεδιάζει η εταιρεία (προφανώς μέσα από ΑΜΚ και ταυτόχρονο κούρεμα υποχρεώσεων). Αυτό το διάστημα, ανέφερε ο κ. Βακάρος επιχειρείται από την MLS να διεκδικηθούν κάποια έργα του δημοσίου και ορισμένα ευρωπαϊκά προγράμματα.

• Κλειδί για τις εξελίξεις αποτελεί η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή (κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία μιλούν για το fund της Corinth Capital) με τον οποίον διαπραγματεύεται η διοίκηση και πως στο συγκεκριμένο μέτωπο πιθανόν να εξαρτηθούν πολλά και από τις διαπραγματεύσεις του fund με τους ομολογιούχους.

Οι ομολογιούχοι από την πλευρά τους ζήτησαν από την διοίκηση και τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση την οποία και θα εξετάσουν.

Το σύνολο πάντως των παραγόντων της αγοράς θεωρεί πως τα χρονικά περιθώρια για τη διάσωση της MLS έχουν στενέψει πολύ και πως απαιτούνται δραστικές κινήσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v