Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την εταιρία ζυμαρικών Eurimac πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας Eurimac στην περιοχή του Κιλκίς για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα BRCGS, FSMA και IFS

Την εταιρία ζυμαρικών Eurimac πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Την πλήρη συμμόρφωση με τα εξαιρετικά απαιτητικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των τροφίμων που ισχύουν σε Ηνωμένες Πολιτείες και E.E. εξασφάλισε η εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών Eurimac, τα προϊόντα της οποίας φέρουν την επωνυμία «ΜΑΚΒΕΛ», μετά τη σχετική επαναπιστοποίησή της από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας Eurimac στην περιοχή του Κιλκίς για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα BRCGS, FSMA και IFS.

Σημειώνεται ότι τα πρότυπα BRC (Standard for food safety, Issue 8) και IFS (Food Safety, version 6.1) είναι τεχνικά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων που έχουν εκδοθεί από κορυφαίες ενώσεις λιανεμπορίου. Στόχος τους είναι η αξιολόγηση των προμηθευτών προκειμένου ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει το μέγιστο δυνατό επίπεδο προδιαγραφών και ασφάλειας. Το BRC δημιουργήθηκε από τον Βρετανικό Οργανισμό Λιανεμπορίου (British Retail Consortium) ενώ το IFS (International Featured Standards) αναπτύχθηκε από την Γερμανική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές και ιταλικές ομοσπονδίες ενώ και τα δύο είναι αναγνωρισμένα από το GFSI (Global Food Safety Initiative).

Αντίστοιχα, το κανονιστικό πλαίσιο FSMA (Food Safety Modernization Act) δημιουργήθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό FDA και έχει σκοπό να μεταρρυθμίσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων της χώρας.

Η πολλαπλή αυτή επαναπιστοποίηση έχει εξαιρετική σημασία εν μέσω πανδημίας, καθώς αφενός αποτελεί «διαβατήριο» για τα προϊόντα της Eurimac στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως όπου και εξάγει σημαντικό ποσοστό της παραγωγής της, αφετέρου εγγυάται την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σε μια εξαιρετικά απαιτητική συγκυρία.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η δεύτερη επιθεώρηση επιτήρησης με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά επίσης την ασφάλεια των τροφίμων, προσφέροντας ένα ακόμη επίπεδο εξασφάλισης.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία ανάμεσα στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) και τη Eurimac ξεκίνησε από το 2004, όταν και πραγματοποιήθηκε η αρχική πιστοποίηση ενώ πέραν των παραπάνω προτύπων, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με βάση το ISO 50001:2018 για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, το ISO 14001:2015 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το ISO 14064 για την επικύρωση κι επαλήθευση των εκπομπών των Αερίων των Θερμοκηπίου, το ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, καθώς επίσης για την ιχνηλασιμότητα κι ελληνικότητα της πρώτης ύλης και για την βιολογική παραγωγή των ζυμαρικών.

Η εταιρεία Eurimac η οποία παράγει τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών στην Ευρώπη ενώ εξάγει το 45% της παραγωγής της σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

Το σήμα ΜΑΚΒΕΛ ξεκίνησε την πορεία του τη Θεσσαλονίκη κι ήταν δημιούργημα των αδελφών Κωνσταντινίδη ενώ η εταιρεία Eurimac τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην αναβάθμιση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων αλλά και σε έργα φιλικά προς το περιβάλλον.

O κ. Γιάννης Μπαρράκος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η επαναπιστοποίηση της Eurimac σύμφωνα με μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά αλλά και απαιτητικά πρωτόκολλα είναι μια διαδικασία που μας κάνει υπερήφανους για την πολυετή μας συνεργασία. Τα ζυμαρικά της Eurimac αποτελούν εξαιρετικούς πρεσβευτές της εταιρείας αλλά και της χώρας μας στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τόσο για την εξωστρέφειά της όσο και για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των διαδικασιών ασφαλείας και ποιότητας σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό κλάδο, όπως αυτός των τροφίμων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «Οι συγκεκριμένες επαναπιστοποιήσεις αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην πορεία που έχει χαράξει η εταιρεία τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία θεωρεί θεμελιώδεις τις αρχές της διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων της και της ενεργής συμμετοχής της σε θέματα βιωσιμότητας, αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω προτεραιότητες, συνδυαζόμενες με την εγγενή φιλοσοφία που αφορά στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια αποτελούν τους δοκιμασμένους πυλώνες της επιχείρησης στην πορεία της στο διεθνές επιχειρείν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v