Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Βγαίνει στις αγορές με έκδοση Additional Tier I ομολόγου

Δόθηκε mandate σε Goldman Sachs και UBS, για να ανοίξει βιβλίο προσφορών εντός εβδομάδας. Κλειδί για την ανταπόκριση των επενδυτών η αξιοπιστία του σχεδίου επιθετικής εξυγίανσης ισολογισμού και επίτευξης βιώσιμης κερδοφορίας.

Πειραιώς: Βγαίνει στις αγορές με έκδοση Additional Tier I ομολόγου

Την πρώτη έκδοση Additional Tier I ομολογιών από ελληνική τράπεζα, μετά από πολλά χρόνια, θα επιχειρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας και το τελευταίο σκέλος του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης.  

Η τράπεζα έχει δώσει σχετικό mandate και το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας. Το ύψος της έκδοσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300 με 400 εκατ. ευρώ, όπως προϊδέασε τους επενδυτές, η διοίκηση του ομίλου Πειραιώς.

Η Tράπεζα Πειραιώς έδωσε ήδη mandate σε Goldman Sachs και UBS Investment Bank ως παγκόσμιους συντονιστές και στις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley ως «joint bookrunners» να ξεκινήσουν σήμερα ενημερώσεις επενδυτών. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για preferred τίτλο, με δυνατότητα να ανακληθεί στην πενταετία.

Η άντληση υψηλότερων κεφαλαίων, μέσω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου (καθαρά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικώς) χαρίζει στον όμιλο την ευχέρεια να εκδώσει, σε πρώτη φάση, AT1 της τάξης 300-400 εκατ. ευρώ και να επανεξετάσει, σε δεύτερο χρόνο, τη σκοπιμότητα πρόσθετης έκδοσης.

Η έκδοση AT1 αποτελεί το τελευταίο σκέλος κεφαλαιακής ενίσχυσης για την Πειραιώς καθώς προϋποθέτει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξιοπιστία, αφενός, του πλάνου επιθετικής εξυγίανσης του ισολογισμού, αφετέρου, στον σχεδιασμό πιστωτικής επέκτασης και περαιτέρω μείωσης στα κόστη, που σε συνδυασμό με τη μείωση των προβλέψεων, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη κερδοφορία. 

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του κουπονιού στους AT1 τίτλους ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εκδότη. Εξού και ενδεχόμενη επιτυχής έκδοση θα αποτελέσει έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο Sunrise, που υλοποιεί ο όμιλος Πειραιώς Financial Holdings.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v