Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κληρώνει» σήμερα για τη Μαλαματίνα

Εάν σήμερα συζητηθεί τελικά η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης η Μαλαματίνα θα έχει να περιμένει την απόφαση που θα σημάνει και την αλλαγή σελίδας στην αβεβαιότητα των τελευταίων ετών.

«Κληρώνει» σήμερα για τη Μαλαματίνα

Για σήμερα 14 Ιουνίου έχει πάρει δικάσιμο η αίτηση της Μαλαματίνα για επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης στο πλαίσιο των άρθρων 106 β&δ του ΠτΚ.

Είναι η τρίτη φορά που προσέρχεται στο δικαστήριο η εταιρεία, καθώς η συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε αναβληθεί τον περασμένο Μάρτιο, για δεύτερη φορά, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι τις πωλήσεις των σημάτων της οινοποιίας στο οργανωμένο λιανεμπόριο κατά την τρέχουσα μεταβατική περίοδο διαχειρίζεται ο νέος επενδυτής, η Mantis Group και είναι αυτή που θα “τρέξει” και το κανάλι της εστίασης.

Εν κατακλείδι, εάν σήμερα συζητηθεί τελικά η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης η Μαλαματίνα θα έχει να περιμένει την απόφαση που θα σημάνει και την αλλαγή σελίδας στην αβεβαιότητα των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης που υπογράφεται από πιστωτές (SNF DAC, doValue και Εθνική Τράπεζα) που εκπροσωπούν το 79,1% του συνόλου ή 79,4% συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων μερών, προβλέπει ότι η εταιρεία θα περάσει σε κερδοφορία από την δεύτερη χρήση ενώ ο κύκλος εργασιών θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3% για να φτάσει στα 14,7 εκατ. ευρώ από την ενδέκατη χρήση. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, το 2019 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 13.379.862,16 ευρώ, έναντι 13.582.795,61 ευρώ στην προηγούμενη χρήση με ζημιές μετά από φόρους 10.559.509,98 ευρώ, έναντι ζημιών 3.168.212,14 ευρώ ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v