Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παρούσα» στα ασφαλιστικά deals δηλώνει η Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Ευρωπαϊκή Πίστη δηλώνει πρόθυμη να προχωρήσει σε «προσεκτικές» εξαγορές και απορροφήσεις άλλων εταιρειών ή/και δικτύων. Τι είπε ο πρόεδρος της εισηγμένης Ν. Χαλκιόπουλος.

«Παρούσα» στα ασφαλιστικά deals δηλώνει η Ευρωπαϊκή Πίστη

Την ενεργή της παρουσία στη διαδικασία συγκέντρωσης της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς σε λιγότερους «παίκτες» δηλώνει η Ευρωπαϊκή Πίστη, έτοιμη να προχωρήσει σε εξαγορές και απορροφήσεις άλλων εταιρειών, που δεν μπορούν να διαχειριστούν το ολοένα και βαρύτερο εποπτικό πλαίσιο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της εισηγμένης εταιρείας κ. Νίκου Χαλκιόπουλου, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ethos Media, ότι «μέσα από τη διαχρονική, ταχεία και κερδοφόρο ανάπτυξη των εργασιών μας, αλλά και μέσα από παράγοντες που δεν οφείλονται σε εμάς (υπονοεί την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC), η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι πλέον η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική στην αγορά και καλούμε τους συμπολίτες μας να τιμήσουν την ελληνικότητά μας. Πέραν αυτού, η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί πόλο έλξης για άλλες εταιρείες του κλάδου που δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το νέο βαρύ εποπτικό πλαίσιο, καθώς διαθέτει πολύ ισχυρή υποδομή, ικανή να αντέξει πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τον τρέχοντα».

Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Πίστη δηλώνει πρόθυμη να προχωρήσει σε «προσεκτικές» εξαγορές και απορροφήσεις άλλων εταιρειών ή/και δικτύων, καθώς το εποπτικό πλαίσιο γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό σε κεφάλαια, διαδικασίες και λειτουργικό κόστος, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να εκτιμάται ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v