Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interlife: Αισιοδοξία για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς

«Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης στη χώρα μας, με την προϋπόθεση, βέβαια, της συνολικής ανάκαμψης της οικονομίας και της ανόδου του ΑΕΠ», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife κ. Γιάννης Βοτσαρίδης.

Interlife: Αισιοδοξία για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας στη μετά Covid εποχή εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, στo πλαίσιo της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, ο κ. Βοτσαρίδης αφού αναφέρθηκε στις ανοδικές επιδόσεις της εταιρείας του κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο (παραγωγή +9,2%, προ φόρων κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ), έδωσε και τις εκτιμήσεις του για την «επόμενη μέρα» του ασφαλιστικού κλάδου, σημειώνοντας:

«Στους νέους αυτούς ορίζοντες που ανοίγονται για τη χώρα, ο κλάδος των ασφαλίσεων αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη μέρα.

Είναι γνωστό ότι η Ασφαλιστική Παραγωγή στην Ελλάδα συμμετέχει στο ΑΕΠ κατά 2%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 8%.

Ξεκινάμε, λοιπόν, εμείς οι Έλληνες ασφαλιστές από μια πολύ χαμηλή βάση και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, περιμένουμε μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή θα είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ και θα συσχετίζεται άμεσα με το είδος και τον ρυθμό των επενδύσεων.

Άλλωστε, η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει, εξ ορισμού, ανάγκη το εργαλείο της ασφάλισης.

- Π.χ. οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα logistics -που περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας- υπόσχονται ισχυρή ανάκαμψη και του κλάδου των γενικών ασφαλειών.

- Ομοίως, οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι που προκύπτουν από πανδημίες, φυσικές καταστροφές, κυβερνοπειρατείες, αναβαθμίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής κάλυψης.

Επιπλέον,

- Η αυξανόμενη ζήτηση των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας που προκύπτει από την ανεπάρκεια των δημοσίων συστημάτων περίθαλψης,

- Η στροφή των επαγγελματιών στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, και

- Η αναμενόμενη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην επικουρική ασφάλιση, είναι ορισμένα ακόμη από τα ανερχόμενα πεδία ανάπτυξης του κλάδου μας.

Συνοπτικά, και δεν είναι μόνον προσωπική μου άποψη:

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης στη χώρα μας, με την προϋπόθεση, βέβαια, της συνολικής ανάκαμψης της οικονομίας και της ανόδου του ΑΕΠ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v