Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε εξαγορά εταιρείας ψηφιακού μετασχηματισμού η Quest

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις, το νέο πενταετές Business Plan και οι στόχοι για εξαγορές άλλων εταιρειών. Το δυναμικό ξεκίνημα τη φετινή χρονιά και οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους.

Κοντά σε εξαγορά εταιρείας ψηφιακού μετασχηματισμού η Quest

Μετά το ιδιαίτερα ανοδικό πρώτο τρίμηνο, με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η πορεία του ομίλου Quest και κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, όπως δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως όλα δείχνουν η φετινή πορεία αναμένεται σαφώς ανοδική, πλην όμως το +46,2% που κατέγραψε ο κύκλος εργασιών στο πρώτο φετινό τρίμηνο δεν είναι διατηρήσιμο στο σύνολο του έτους, ενώ παράλληλα από κάποια στιγμή και μετά ο όμιλος θα στερηθεί των αποτελεσμάτων της θυγατρικής του Cardlink, η οποία έχει συμφωνηθεί να πουληθεί στην γαλλική Worldline.

To 2021 φαίνεται να είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Quest Holdings, όχι μόνο επειδή οι στόχοι του προηγούμενου Business Plan υπερκαλύφθηκαν με άνεση, αλλά και γιατί αυτή την περίοδο εκπονείται το νέο πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο με τη συνδρομή του συμβουλευτικού οίκου Oliver Wyman. Δεν θα πρόκειται για ένα απλό σχέδιο που θα περιλαμβάνει προβολές οικονομικών επιδόσεων στο μέλλον, αλλά θα προσπαθήσει να συνεκτιμήσει τις ταχύτατες αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημάνει για τις νέες επενδύσεις που θα γίνουν, ή ενδεχομένως και για κάποιες αποχωρήσεις.

Επί του παρόντος πάντως, ο εισηγμένος όμιλος βρίσκεται κοντά στην εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ παράλληλα συνεχίζεται μια σειρά επενδύσεων, όπως π.χ. στο κέντρο εφοδιασμού της ACS, στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και στον κλάδο των κλιματιστικών μέσω της επιδιωκόμενης απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών της Γ.Ε. Δημητρίου (απαιτείται η δικαστική έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλλει η εταιρεία σε συνεργασία με την πλειοψηφία των πιστωτών της).

O εισηγμένος όμιλος έχει ήδη εισέλθει στην αγορά των κλιματιστικών μέσω της θυγατρικής του Clima Quest, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα προϊόντα της Gree (η επένδυση στη Γ.Ε. Δημητρίου δεν θα γίνει μέσω της Clima Quest).

Τέλος, η διοίκηση της Quest διέψευσε σενάρια περί αυτόνομης εισαγωγής στο ΧΑ της θυγατρικής της Unisystems, ενώ δεν επιβεβαίωσε φήμες περί εξαγοράς άλλων εισηγμένων εταιρειών. Αντίθετα, η Unisystems δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για περιπτώσεις εξαγορών μικρότερων εταιρειών του κλάδου που δραστηριοποιούνται σε κάθετες αγορές λογισμικού και κατέχουν τεχνογνωσία στο χώρο τους.

H χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης την πρόταση της διοίκησης για χρηματική διανομή ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εισηγμένης, ενώ παράλληλα ψήφισε το νέο διοικητικό της συμβούλιο στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά και γνωστά στελέχη της αγοράς, όπως οι Νίκος Καραμούζης, Απόστολος Ταμβακάκης, Παντελής Τζωρτζάκης, Μαρία Δαμανάνη (η γνωστή πολιτικός και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος), Φιλίππα Μιχάλη (διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz), Παναγιώτης Κυριακόπουλος (πρόεδρος στο Star Channel και μέλος ΔΣ σε άλλες εταιρείες εσωτερικού και εξωτερικού) και Αιμίλιος Γιαννόπουλος (PwC). Αντίθετα μετά από πολυετή παρουσία αποχώρησε από το Δ.Σ. ο Φαίδων Ταμβακάκης του Ομίλου Alpha Trust.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v