Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Brown Hotels

Τέσσερα ξενοδοχεία εντάσσονται στην ομπρέλα της ισραηλινών συμφερόντων εταιρείας. Τι περιλαμβάνουν τα σχέδιά της στη χώρα μας.

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Brown Hotels

Την παρουσία του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά ενισχύει ο ισραηλινός όμιλος Brown Hotels, στην ομπρέλα του οποίου εντάχθηκαν 4 ακόμη ξενοδοχεία που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόκειται για τα 4 ξενοδοχεία, συμφερόντων της οικογένειας του Γιώργου Τσακίρη, τέως προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και συγκεκριμένα για το Museum Hotel, το Μy Athens, το KUBIC smart hotel και το Πυθαγόρειον.

Τα νέα ξενοδοχεία

Το τεσσάρων αστέρων Museum Hotel έχει δυναμικότητα 79 δωματίων και 7 σουιτών και βρίσκεται στα Εξάρχεια, πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το ξενοδοχείο Μy Athens, τριών αστέρων, βρίσκεται στον Κεραμεικό και διαθέτει 55 δωμάτια, το τεσσάρων αστέρων KUBIC Smart Hotel αποτελεί το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα, με δυναμικότητα 56 δωματίων και τέλος, το ιστορικό και αναβαθμισμένο στην κατηγορία των 4 αστέρων ξενοδοχείο Πυθαγόρειον, δυναμικότητας 56 δωματίων, του οποίου η δομική ανακαίνιση ολοκληρώθηκε τέλος του 2020 και αναμενόταν να επαναλειτουργήσει την 1η Ιουλίου.

Στόχο της ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακής αλυσίδας, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο επιχειρηματίας Λέον Αβιγκάδ, αποτελεί η λειτουργία, σε μια πρώτη φάση ανάπτυξης, 25 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

Εμφαση στο κέντρο

Ιδιαίτερη θέση στα επενδυτικά πλάνα της Brown Hotels έχει το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, απ’ όπου έκανε το ντεμπούτο της η αλυσίδα με το ξενοδοχείο Brown Acropol. Λίγες ημέρες πριν άνοιξε και το πρόσφατα ανακατασκευασμένο ξενοδοχείο Villa Brown Ermou στο Σύνταγμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το γειτονικό DAVE Red Athens στην περιοχή της Ομόνοιας.

Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου La mirage, με την επωνυμία Lighthouse Athens, το οποίο έχει υπομισθώσει η εταιρεία από Έλληνα επιχειρηματία που το απέκτησε στο πλαίσιο διαγωνισμού αξιοποίησης που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), ενώ στις πολυαναμενόμενες αφίξεις της Brown περιλαμβάνονται ακόμη το ιστορικό Sans Rival στη Λιοσίων και το Theodore House στην οδό Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, η αλυσίδα εντός του καλοκαιριού θα υποδεχτεί τους πρώτους της επισκέπτες στο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους, στο πρώτο θέρετρο με την υπογραφή της Brown στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμη resort, δυναμικότητας 179 δωματίων και σουιτών, στην περιοχή του Σουνίου.

Στα υπό υλοποίηση projects της Brown Hotels περιλαμβάνονται γνωστά εκτός λειτουργίας ξενοδοχειακά ακίνητα, όπως το παλιό ξενοδοχείο «Ίλιον» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, το 82 Euripidou Ηotel στην οδό Ευριπίδου, ένα πρώην ξενοδοχείο στην οδό Αχαρνών, ένα ακόμη στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή, καθώς και το πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη» στη Θεσσαλονίκη.

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο

Στο επίκεντρο της στρατηγικής των επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας, που διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στο Ισραήλ, βρίσκεται η επένδυση σε κτίρια που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν είτε ως ξενοδοχεία, είτε ως γραφειακοί χώροι και οικιστικά ακίνητα.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τους Λέον Αβιγκάδ και Νίτζαν Πέρι και διαθέτει αυτή τη στιγμή 19 ξενοδοχεία στο Ισραήλ που αριθμούν 2.000 δωμάτια συνολικά, έχει παρουσία στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, στην Αθήνα και στην Κροατία, με νέα ξενοδοχεία να ανοίγουν σύντομα σε όλο τον κόσμο.

Τα στρατηγικά πλάνα της Brown Hotels, που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, περιλαμβάνουν την προσθήκη νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς στο Ισραήλ, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ξενοδοχεία της Brown προτείνονται από διεθνείς εκδόσεις όπως οι Vogue, Times, wallpaper, Travel and Leisure, Conde Nast Traveler, National Geographic και NY Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v