Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διμέτωπη επέκταση σχεδιάζει η AS Company

Επέκταση δραστηριοτήτων σε μια ακόμη χώρα την επόμενη διετία. Προτεραιότητες η ψηφιοποίηση εργασιών και τα πράσινα προϊόντα. Σχέδια για επέκταση σε νέους κλάδους και ενδεχόμενο εξαγορών. Ο αντίκτυπος από την άνοδο στα μεταφορικά έξοδα.

Διμέτωπη επέκταση σχεδιάζει η AS Company

Την πρόθεση της AS Company να ανεβάσει τις επιδόσεις της στην αγορά του παιχνιδιού αλλά και την εξέταση τοποθετήσεων σε νέες δραστηριότητες εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευστράτιος Ανδρεάδης, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας με την προσθήκη ευρύτατης σειράς δραστηριοτήτων, πολύ διαφορετικών από τις τρέχουσες.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο πώς θα διευρύνουμε ολοένα και περισσότερο την παρουσία μας στην αγορά του παιχνιδιού, όμως στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Με δεδομένη λοιπόν την οικονομική ευρωστία της εταιρείας αναζητούνται νέες δραστηριότητες υψηλής αποδοτικότητας, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι το συγκεκριμένο» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης ήταν σαφής σε ότι αφορά τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η εισηγμένη τα επόμενα χρόνια, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  1. Την παρουσία της εταιρείας σε μια ακόμη αγορά του εξωτερικού κατά τη διετία 2022-2023 (η πορεία των θυγατρικών σε Κύπρο και Ρουμανία εξελίσσεται σαφώς ικανοποιητικά).
  2. Η έμφαση στον τομέα της ψηφιοποίησης των εργασιών, οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Ήδη, από την αρχή του 2022 θα ξεκινήσει να λειτουργεί καινούριο σύστημα ERP, ενώ έως το τέλος του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
  3. Θα συνεχιστεί η κίνηση της αναβάθμισης του μίγματος των προσφερόμενων προϊόντων (με τη συμβολή και του τμήματος R&D), τα οποία θα είναι περισσότερο σύγχρονα και θα δίνουν έμφαση στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  4. Θα προστίθεται στην προσφερόμενη γκάμα μια ακόμη νέα κατηγορία προϊόντος κάθε χρόνο που δεν θα αφορά το παιχνίδι, αλλά θα έχει ως άξονα είτε το παιδί, είτε τα κανάλια διανομής που χρησιμοποιεί η εισηγμένη.

Παράλληλα, η AS Company θα αρχίσει εκ νέου τις προσπάθειές της για εξαγορές άλλων εταιρειών εντός ή εκτός Ελλάδας, κίνηση που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν, αλλά είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Βελτίωση επιδόσεων-εφοδιαστική αλυσίδα

Οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρέασαν τις επιδόσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου, με αποτέλεσμα οι σχετικές οικονομικές επιδόσεις να κλείσουν ίσως λίγο χαμηλότερα από τις αντίστοιχες περυσινές (πέρυσι είχαν προφτάσει πριν την εκδήλωση της πανδημίας να γίνουν τιμολογήσεις).

Ωστόσο, στο βαθμό που δεν θα προκύψει κάποια απρόβλεπτη κατάσταση, εκτίμηση της διοίκησης είναι πως οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 θα κινηθούν υψηλότερα από αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Ανοδικές επίσης είναι οι προβλέψεις και για την πορεία των εργασιών σε Κύπρο και Ρουμανία.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες (από 20% έως 300%) και στον πενταπλασιασμό των μεταφορικών εξόδων, σημειώνοντας ωστόσο ότι «εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας, αναβαθμίζοντας το μείγμα των προϊόντων μας. Η όλη εξέλιξη μπορεί ενδεχομένως και να μας ωφελήσει καθώς από την πλευρά μας επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγική μας για αναβαθμισμένα προϊόντα και για ψηφιοποίηση του τρόπου λειτουργίας μας».

Η χθεσινή γενική συνέλευση ψήφισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος 0,0837 ευρώ ανά μετοχή (0,08 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως του 5% του συνόλου, με εύρος τιμών μεταξύ 0,50 και 4 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v