Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία της Shelman

Τι απάντησε ο υπ. Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης στην επερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Δημ. Χαρίτου. Κινήσεις για την προσέλκυση ιδιωτικής χρηματοδότησης του project και παράλληλη αναζήτηση λύσης μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ζητείται χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία της Shelman

Για συνέχιση των προσπαθειών με στόχο την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας της Shelman στην Κομοτηνή μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική του ερώτηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  1. Στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της μονάδας στην ακριτική Κομοτηνή, για οικονομικούς (σύγχρονη παραγωγική μονάδα, ύπαρξη business plan, το 80% της εγχώριας ζήτησης προέρχεται από εισαγωγές, υπάρχει δυνατότητα εξαγωγών σε Τουρκία και Βαλκάνια) και κοινωνικούς λόγους (θέσεις εργασίας) και στον κίνδυνο ο εξοπλισμός της γνωστής βιομηχανίας ξύλου να πουληθεί ως «βίδες» έναντι πολύ χαμηλού αντίτιμου.
  2. Στη διάψευση των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει το 2020 η κυβέρνηση για -άμεση τότε- επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας.

Απαντώντας σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι:

  • Αναζητείται το κομμάτι της ιδιωτικής χρηματοδότησης, προκειμένου στη συνέχεια η Αναπτυξιακή Τράπεζα να καλύψει το δικό της χρηματοδοτικό μέρος. Κατά το παρελθόν, υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον από ξένο fund, το οποίο ωστόσο υπαναχώρησε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
  • Οι επαφές με το βασικό επενδυτικό σχήμα (εταιρεία EPS των Μανώλη Σαχλού και Αντώνη Δαπόλα) συνεχίζονται και αυτή την περίοδο αναζητείται τρόπος περαιτέρω ιδιωτικής χρηματοδότησης του project, ενώ παράλληλα διερευνάται πιθανή λύση μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v