Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος εμπορικός πόλος με μετρό στη Μεταμόρφωση

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων βρίσκεται η στρατηγική επένδυση της Panita Ltd, μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ. Επένδυση ύψους 93,5 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση 75.000 τ.μ.

Νέος εμπορικός πόλος με μετρό στη Μεταμόρφωση

Νέο εμπορικό πόλο, στον οποίο μάλιστα θα υπάρχει πρόσβαση με μετρό προετοιμάζει η Panita Ltd, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου, που διαχειρίζεται εξάλλου το Athens Metro Mall.

H επένδυση, η οποία έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις (Fast Track) τον Δεκέμβριο του 2019 και προσφάτως έλαβε έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), αφορά στη δημιουργία ενός εμπορικού πόλου συνολικής αξιοποιήσιμης έκτασης της τάξης 75.052,44 τ.μ.

Υπενθυμίζεται πως το σχεδιαζόμενο mall στο Ελληνικό από τη Lamda Development θα έχει συνολικό στεγασμένο χώρο της τάξης των 72.000 τ.μ.

Σημειώνεται ότι μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ (η οποία έχει τεθεί σε διαβούλευση) αναμένεται η εκπόνηση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), προκειμένου ο επενδυτής να λάβει την τελική έγκριση προώθησης της επένδυσης.

Σύμφωνα με τον φάκελο της Panita Ltd, η συνολική δαπάνη για τη δημιουργία του εμπορικού πόλου ανέρχεται σε 93,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο χρόνος υλοποίησής της ανέρχεται σε 2 έτη από την έναρξη της κατασκευής.

Αναμένεται να δημιουργήσει 360 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 722 θέσεις εργασίας όταν ξεκινήσει να λειτουργεί. Από αυτές τις θέσεις εργασίας, ο επενδυτής δεσμεύεται να προσλάβει κατοίκους των δύο δήμων (Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης - Πεύκης) σε ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με τη ΣΜΠΕ, στον εμπορικό πόλο προβλέπεται να δημιουργηθούν Πύργος ύψους 27 μέτρων (για τη στέγαση κυρίως επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης), πάρκινγκ 2.000 θέσεων αλλά και εμπορικό κέντρο, εμπορικές εκθέσεις, γραφεία, αθλητικό κέντρο και παιδική χαρά, πάρκο, κινηματογράφοι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εμπορικές αποθήκες, χώροι συνάθροισης κοινού.

Προβλέπεται επίσης και η σύνδεση του εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου με μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό), καθώς η προτεινόμενη από την Αττικό Μετρό χάραξη διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας (του οικοπέδου που αγγίζει τα 86 στρέμματα). Επίσης, θα δημιουργηθούν 2 αερογέφυρες που θα συνδέουν το εμπορικό κέντρο με υπάρχον κτίσμα (αποθήκη) αλλά και με τον Πύργο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ο ξεχωριστός χώρος εστίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v