Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

Με αιχμή του δόρατος την κατασκευή μεταλλικών τμημάτων φωτοβολταϊκών πάρκων, η Mevaco αναμένεται να σημειώσει κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο κύκλο εργασιών αντίστοιχο με εκείνον ολόκληρου του 2020. Τα διεκδικούμενα έργα στην Αυστραλία.

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

Το 2021 αναμένεται να αποτελέσει χρονιά πολύ αυξημένου κύκλου εργασιών και κερδοφόρου αποτελέσματος για την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Mevaco, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, μετά την περυσινή οικονομική χρήση που στιγματίστηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας (πάγωμα υποψήφιων projects και εργασιών που θα μπορούσε να διεκδικήσει η εταιρεία), το 2021 ξεκίνησε με πολύ καλύτερες προοπτικές, με αιχμή του δόρατος την ανάληψη εργασιών στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (κατασκευή μεταλλικών τμημάτων σε φωτοβολταϊκά πάρκα).

Ενδεικτικό είναι ότι ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 9 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά δηλαδή στο ποσό που διαμορφώθηκε σε ολόκληρη την περυσινή χρονιά (αποτελέσματα 2020, έσοδα 8,89 εκατ. ευρώ, EBITDA +386 χιλ. ευρώ και ζημία -539 χιλ. ευρώ).

Επίσης, στο σύνολο της φετινής χρονιάς εκτιμώνται έσοδα γύρω ή και άνω των 18 εκατ. ευρώ, επίδοση που είναι διπλάσια της αντίστοιχης περυσινής και αρκετά υψηλότερη από εκείνη του έτους 2019 (15 εκατ. ευρώ). Μια τέτοια επίδοση αναμένεται να επαναφέρει τη Mevaco σε κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στα σημαντικά έργα που αναμένονται τόσο στον χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας όσο και γενικότερα σε projects που θα χρηματοδοτηθούν κατά τα επόμενα χρόνια από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Παράλληλα, η Mevaco διερευνά τη δυνατότητα ανάληψης έργων στο εξωτερικό και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι διεκδικεί δύο συμβάσεις στην Αυστραλία (συστήματα ηχομόνωσης οδικών δικτύων), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αντίστοιχου έργου που είχε αναλάβει στη συγκεκριμένη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v