Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση επιδόσεων για τη Μουζάκης το 1ο εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών και εκτιμήσεις για μικρότερες απώλειες στα έσοδα ενοικίων, λόγω των κυβερνητικών μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες εμπορικές επιχειρήσεις. Σταδιακές αποπληρωμές υποχρεώσεων προς τους κληρονόμους του αείμνηστου Ελ. Μουζάκη.

Βελτίωση επιδόσεων για τη Μουζάκης το 1ο εξάμηνο

Την ικανοποίησή του για την πορεία της Μουζάκης τόσο κατά το 2020 όσο και κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Εμμανουήλ Παυλάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

«Το 2020 είχαμε τελικά μια πολύ καλή χρονιά και αυτό παρά τις αρνητικές επιδράσεις της πανδημίας. Καταφέραμε όχι μόνο να σημειώσουμε ένα ικανοποιητικό κερδοφόρο αποτέλεσμα, αλλά επιπλέον προχωρήσαμε και στην εγγραφή πρόσθετων προβλέψεων για απάλειψη των όποιων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος» (συγκεκριμένα ενεγράφησαν προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 1,031 εκατ. ευρώ, έναντι 107 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση).

Ειδικότερα, πέρυσι η εισηγμένη εμφάνισε κύκλο εργασιών 4,27 εκατ. ευρώ (από 4,82 εκατ. το 2019) και κέρδη προ φόρων 535 χιλ. ευρώ (από 397 χιλ. ευρώ), λόγω και της εγγραφής θετικού έκτακτου αποτελέσματος 129 χιλ. από ανατίμηση εύλογης αξίας ακινήτων.

Ο κ. Παυλάκης επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τη μέχρι τώρα φετινή πορεία της εταιρείας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

  • Την αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η οποία προέρχεται από την ανοδική εγχώρια ζήτηση. «Θα πρέπει να δούμε βέβαια το κατά πόσο η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και κατά τους υπόλοιπους μήνες της φετινής χρονιάς», συμπλήρωσε.
  • Στις αναμενόμενες μικρότερες φετινές απώλειες στα έσοδα από είσπραξη ενοικίων εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες λόγω πανδημίας εμπορικές επιχειρήσεις.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου σχετικά με τις οφειλές της εταιρείας προς τους κληρονόμους του αείμνηστου Ελευθερίου Μουζάκη, ο κ. Παυλάκης ανέφερε πως η εισηγμένη κατά την τελευταία διετία έχει ήδη αρχίσει να αποπληρώνει το ποσό με κάποιες τμηματικές καταβολές (προερχόμενες από την κερδοφορία και τις θετικές ταμειακές ροές της εισηγμένης, το 2020 έκλεισε άλλωστε με θετικό καθαρό ταμείο), πολιτική που θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον.

Βέβαια, το οφειλόμενο ποσό παραμένει πολύ υψηλό, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια επίσημη απαίτηση από την πλευρά των κληρονόμων, καθώς άλλωστε οι ίδιοι είναι ταυτόχρονα και οι βασικότεροι μέτοχοι της εισηγμένης.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, και τη μη διανομή μερίσματος (παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα), με σκοπό να μειωθεί το υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών από παρελθούσες χρήσεις.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v