Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Ζητά 12μηνη παράταση από τους ομολογιούχους

Τη χρονική επιμήκυνση του πρώτου ομολόγου κατά δώδεκα ακόμη μήνες προτίθεται να ζητήσει η διοίκηση της εταιρείας, στη γενική συνέλευση της προσεχούς Παρασκευής. Κινήσεις για δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2019 εντός της εβδομάδας.

MLS: Ζητά 12μηνη παράταση από τους ομολογιούχους

Την παράταση της λήξης του πρώτου ομολόγου για ένα ακόμη δωδεκάμηνο προτίθεται να ζητήσει η διοίκηση της MLS από τους επενδυτές, προκειμένου στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει, να επιδιώξει την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη διάσωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, η πρώτη έκδοση του ομολόγου λήγει στα μέσα Ιουλίου (κανονικά η διάρκειά του εξέπνεε τον Ιούλιο του 2020, ωστόσο η εταιρεία άσκησε πέρυσι όρο της σύμβασης για μονομερή δωδεκάμηνη παράταση), χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει συγκεκριμένη λύση για τη διάσωση της ΜLS, ή έστω μια έτοιμη πρόταση από την πλευρά της διοίκησης προς τους ομολογιούχους και τους λοιπούς πιστωτές της εταιρείας.

Αν και η πλευρά του κ. Γιάννη Καματάκη (προέδρου και βασικού μετόχου της εταιρείας) έχει αναφερθεί σε διαπραγματεύσεις με στόχο την προσέλκυση του στρατηγικού επενδυτή Corinth Capital (το συγκεκριμένο fund έχει επιβεβαιώσει το αρχικό ενδιαφέρον του με επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), αυτές ούτε έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε αποτέλεσμα ούτε επίσης μπορεί να προβλεφθεί το αν, το πότε και με ποιους όρους θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, πολλοί είναι εκείνοι που πιθανολογούν πως όταν λήξει η έκδοση του πρώτου ομολόγου στα μέσα αυτού του μήνα, θα ξεκινήσει ένα μπαράζ νομικών διεκδικήσεων εναντίον της εταιρείας από ομολογιούχους, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώχευση της τελευταίας (ένα τέτοιο σενάριο ζημιώνει το σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών).

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΜLS προτίθεται να ζητήσει από τους ομολογιούχους της πρώτης έκδοσης, στη σχετική διαδικτυακή γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή, την παράταση της λήξης του συγκεκριμένου ομολόγου για δώδεκα μήνες, προκειμένου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να επιχειρηθεί η εξεύρεση κάποιας λύσης (συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή με ταυτόχρονο μεγάλο κούρεμα υποχρεώσεων προς ομολογιούχους και λοιπούς πιστωτές).

Προϋπόθεση βέβαια αποδοχής του αιτήματος της διοίκησης αποτελεί η ύπαρξη της απαιτούμενης ελάχιστης απαρτίας από την πλευρά των ομολογιούχων.

Παράλληλα, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί οι λογιστικές καταστάσεις της ΜLS για την οικονομική χρήση 2019, καθώς αυτές δεν έχουν εγκριθεί από τον ορκωτό ελεγκτή. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πιθανολογείται το ενδεχόμενο δημοσίευσής τους μέσα στην εβδομάδα από τη διοίκηση της ΜLS, είτε αυτές έχουν την υπογραφή του ορκωτού είτε όχι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v