Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κόψη του ξυραφιού η MLS

Η λήξη του ομολόγου τη Δευτέρα και η διαφαινόμενη έλλειψη της απαιτούμενης ελάχιστης απαρτίας για τη δωδεκάμηνη επέκταση της διάρκειάς του στην επαναληπτική Γ.Σ. της προσεχούς Τετάρτης δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την εταιρεία. Τι προτείνει η διοίκηση.

Στην κόψη του ξυραφιού η MLS

Κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη μέρα της MLS, καθώς το «ομόλογο 1» λήγει την προσεχή Δευτέρα και το αίτημα της εταιρείας για δωδεκάμηνη παράταση της διάρκειάς του δεν φαίνεται ότι τελικά θα προχωρήσει.

Ειδικότερα, η πρόταση της διοίκησης απαιτεί ελάχιστη απαρτία 66,67%, όταν στη σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων παρέστη μόλις το 27% και σε όλες τις προηγούμενες Γ.Σ. ποτέ το ποσοστό δεν είχε υπερβεί το 38,5%.

Έτσι, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την Beta Χρηματιστηριακή μήπως και πιαστεί «στο παρά πέντε» η απαιτούμενη απαρτία στην επαναληπτική ΓΣ της προσεχούς Τετάρτης, εκτός μεγάλου απροόπτου:

Πρώτον, το ομόλογο θα λήξει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου χωρίς να πληρωθεί.

Και δεύτερον, στην επαναληπτική Γ.Σ. της Τετάρτης, οι ομολογιούχοι θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν νομικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Τι προτείνει η Διοίκηση της ΜLS

Το βασικό αίτημα της ΜLS είναι η επιμήκυνση της λήξης του συγκεκριμένου ομολόγου έως τον Ιούλιο του 2022, έτσι ώστε μέχρι τότε να μπορέσει να προσελκύσει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος με τη σειρά του θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση αναδιάρθρωσης προς τους ομολογιούχους και τους λοιπούς πιστωτές.

Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας κ. Γιώργος Βακάρος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι:

Πρώτον, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έκδοση των λογιστικών καταστάσεων του 2019, αισιοδοξώντας ότι αυτές θα συνοδευτούν με «going concern». Στα αποτελέσματα θα έχει συνεκτιμηθεί (αρνητικός επηρεασμός) και η ιδιαίτερα δυσμενής οικονομική επίδοση του 2020.

Δεύτερον, η Whitetip έχει αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας και η Mazars θα εκπονήσει το απαιτούμενο Business Plan.

Τρίτον, η τρέχουσα δραστηριότητα της ΜLS περιορίζεται σήμερα σε πωλήσεις tablets κυρίως σε Κύπρο και σε κάποιες δημόσιες συμβάσεις. Η εταιρεία χρειάζεται φρέσκα κεφάλαια άνω των δέκα εκατ. ευρώ (3-4 εκατ., αν δεν υπήρχε χρέος) και θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο το ότι η πρόταση αναδιάρθρωσης θα συνοδευτεί από μεγάλο «κούρεμα». «Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα ΜLS», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάρος.

Τέταρτον, η ΜLS σήμερα συζητά για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, τόσο με την Corinth Investments όσο και με άλλον έναν υποψήφιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v