Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Bραβείο για τα νέα χάρτινα καλαμάκια στους χυμούς Amita

H αντικατάσταση με νέα χάρτινα καλαμάκια εξοικονομεί 30 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια ετησίως, αναφέρει η εταιρεία που βρβεύτηκε στα Packaging Awards 2021, στην της Κυκλικής Οικονομίας.

Coca Cola: Bραβείο για τα νέα χάρτινα καλαμάκια στους χυμούς Amita

Bραβείο Bronze στην κατηγορία της Κυκλικής Οικονομίας στα Packaging Awards 2021, έλαβε η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την εφαρμογή της καλής πρακτικής αντικατάστασης πλαστικών υλικών συσκευασίας (πλαστικά καλαμάκια) από υλικά κατασκευασμένα από χαρτί, στις συσκευασίες των χυμών Amita και Amita Fun των 250ml. Η διάκριση επιβραβεύει την καινοτομία, την τεχνολογία, καθώς και τις διαδικασίες που αξιοποιήθηκαν για τη συσκευασία του προϊόντος, αναφέρει ανακοίνωση.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, και πολύ νωρίτερα από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία ημερομηνία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αντικατέστησε τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα, στο μικρό μέγεθος (250ml) των προϊόντων Amita και Amita Fun. Με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων ύψιστης ποιότητας, τα πλαστικά καλαμάκια στις συγκεκριμένες συσκευασίες αντικαταστάθηκαν από χάρτινα “U straws”, τα οποία είναι οικολογικά, βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα, ενώ διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση του προϊόντος. Η αντικατάσταση αυτή σε ετήσια βάση συμβάλλει στην εξοικονόμηση 30 εκατομμυρίων πλαστικών τεμαχίων, έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, και ειδικά των παιδιών, στην υιοθέτηση ενός βιώσιμου τρόπου κατανάλωσης.

Με τη συγκεκριμένη βράβευση επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία συνεχίζει να επενδύει στην κυκλική οικονομία με καινοτόμες βιώσιμες λύσεις, εστιάζοντας στην υπεύθυνη διαχείριση του αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, στο πλαίσιο του οράματoς της εταιρείας για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v