ΔΕΛΤΑ (CVC): Εναντι 25,8 εκατ. ευρώ πούλησε το 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ

Η αξία πώλησης είναι 85% πάνω από τη λογιστική αξία που την είχε η εταιρία ΔΕΛΤΑ στα βιβλία της. Οι λόγοι της απεμπλοκής και τα σχέδια για συνέργειες με τη ΔΩΔΩΝΗ.

ΔΕΛΤΑ (CVC): Εναντι 25,8 εκατ. ευρώ πούλησε το 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ

Η ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της VIVARTIA, ανακοινώνει την πώληση και μεταβίβαση του ποσοστού 43,2% (περίπου), που κατείχε στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, προς μέλη της Οικογένειας Χατζάκου.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 25.863 εκατ. ευρώ. Η αξία πώλησης είναι 85% πάνω από τη λογιστική αξία (book value) που είχε η εταιρία ΔΕΛΤΑ στα βιβλία της. Το προϊόν της πώλησης θα ενισχύσει τη χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΛΤΑ και θα εξυπηρετήσει περαιτέρω επενδυτικές της κινήσεις, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την κίνηση αυτή το CVC αποχωρεί από το μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ. Μετά το deal με τη Δωδώνη, αναφέρουν έγκυρες πηγές, η περίπτωση της τελευταίας, μιας εταιρείας με πολλά δάνεια και με ανάγκη σοβαρών επενδύσεων τόσο στο εργοστάσιο στα Κουφάλια, όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό δεν ήταν πλέον ελκυστική για τη Vivartia και το CVC.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η διοίκηση της Vivartia εστιάζει στην ενίσχυση της παρουσίας της ΔΕΛΤΑ στην αγορά και στις εξαγωγές, ενώ περιμένει μέχρι τέλη καλοκαιριού την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να προχωρήσει μαζί με τη ΔΩΔΩΝΗ σε  ευρύ πλάνο συνεργειών σε βόρεια και νότια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v