Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοναδική υποψήφια για την Ψυττάλεια η κοινοπραξία Άκτωρ-Άβαξ-ΕΡΓΟΤΕΜ

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή της ΕΥΔΑΠ ανοίγοντας το δρόμο για την προώθηση του διαγωνισμού και την κατάθεση οικονομικών προσφορών από την εγκαταστημένη κοινοπρακτική εργολαβία. 

Μοναδική υποψήφια για την Ψυττάλεια η κοινοπραξία Άκτωρ-Άβαξ-ΕΡΓΟΤΕΜ

Στο σχήμα Άκτωρ-Άβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για τη διαχείριση της Ψυττάλειας. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοπραξία το ΣτΕ έκρινε ως μόνη παραδεκτή προσφορά αυτή της κοινοπραξίας, απορρίπτοντας την προσφυγή της ΕΥΔAΠ κατά πρόσφατης απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία διαχειρίζεται από το 1999 το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας και διεκδικούσε τη συνέχιση της διαχείρισης στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΥΔAΠ προ διετίας. Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης το σχήμα της γαλλικής Suez με την Intrakat, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης – ACEA.

Κατά την επεξεργασία των τεχνικών προσφορών η κοινοπραξία Άκτωρ-Άβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ είχε προκριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία, ωστόσο η ΕΥΔAΠ έκρινε σκόπιμη την κατάθεση προσφυγής (μετά και την εισήγηση της Επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού περί ελλείψεων στις τεχνικές προσφορές), προκειμένου να επιτύχει υψηλότερο βαθμό ανταγωνισμού, όπως προσφάτως είχε αναφέρει και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔAΠ, Χ. Σαχίνης.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες και μετά τη γνωμοδότηση του ΣτΕ ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια εισέρχεται πλέον στην τελική του φάση με την κατάθεση και αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς του σχήματος Άκτωρ-Άβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τη διαχείριση και συντήρηση του ΚΕΛ υπολογίζεται στα 260 εκατ.ευρώ και έχει πενταετή διάρκεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v