Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Κόντρα διοίκησης - Δ. Κουτσολιούτσου και αναβολή στη γενική συνέλευση

Δεν εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις 2019 της εταιρείας. Για τις 5 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η γενική συνέλευση. Το εξώδικο του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου.

Folli Follie: Κόντρα διοίκησης - Δ. Κουτσολιούτσου και αναβολή στη γενική συνέλευση

Για τις 5 Οκτωβρίου 2021 μετατίθεται η γενική συνέλευση της Folli Follie, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα του βασικού μετόχου Δημήτρη Κουτσολιούτσου για αναβολή της συζήτησης όλων των θεμάτων της σημερινής γενικής συνέλευσης πλην του τελευταίου, που είχε θέσει ο ίδιος.

Με την απόφαση αυτή του Δ. Κουτσολιούτσου συντάχθηκε και ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος αλλά και ορισμένοι άλλοι παρόντες, εκπρόσωποι μετόχων. Το αίτημα βασίστηκε εν πολλοίς στην αρνητική έκθεση του ορκωτού ελεγκτή (PwC) και τις 16 παρατηρήσεις στα αποτελέσματα του 2019, επιχείρημα που χαρακτηρίζεται πάντως «ψευδεπίγραφο» από την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι πέραν του βασικού θέματος της συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 53,61%, υπήρχε και το θέμα που έθεσε ο Δ. Κουτσολιούτσος και αφορούσε ενημέρωση για τη διαδικασία διαιτησίας στην επίλυση της διαφοράς με την Dufry, καθώς και την απόφαση εκκαθάρισης της ασιατικής θυγατρικής FFG Sourcing.

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης της FF Group, με επικεφαλής τον Γιώργο Σάμιο και των πληρεξούσιων δικηγόρων του Δ. Κουτσολιούτσου (κατόχου του 36,06% των μετοχών), με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργιάδη, Αν. Καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Ο τελευταίος μίλησε -εξ ονόματος του Δ. Κουτσολιούτσου- για παραλείψεις της τρέχουσας διοίκησης και των ορκωτών ελεγκτών στη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων 2019, ενώ ανέβασε τους τόνους αναφερόμενος σε πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων της τρέχουσας διοίκησης, η οποία, όπως σημείωσε, θα μπρούσε να παραιτηθεί. Μίλησε επίσης για αποτυχία στους χειρισμούς της διαιτησίας για το πακέτο μετοχών της Dufry, θέμα στο οποίο αναφέρεται διεξοδικά στην εξώδικη δήλωση που είχε στείλει στην εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σάμιος απάντησε επίσης σε υψηλούς τόνους μιλώντας για αγώνα που έγινε στην εταιρεία και υπεραμυνόμενος των θετικών εξελίξεων ως προς την προώθηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης με τους ομολογιούχους πιστωτές. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε ανάταξη της εταιρείας, η οποία είχε καταρρεύσει υπό την προηγούμενη διοίκηση και επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες περί ανεπάρκειας της διοίκησης, που τοποθετήθηκε με απόφαση της ΕΚ.

Παρ' όλ' αυτά, η προώθηση του σχεδίου εξυγίανσης δεν αλλάζει ρότα, σύμφωνα με τα στελέχη της Folli Follie, καθώς αναμένεται επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους ομολογιούχους πιστωτές της από το πτωχευτικό δικαστήριο, μετά τις τροποποιήσεις που κατέθεσε. Εξάλλου, όπως σημειώνουν, με τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου θα εξασφαλιστεί η υπερψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης από έκτακτη γενική συνέλευση.

*Δείτε τα εξώδικα του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v