Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομολογεί νέα projects λοταριών η Intralot

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των ομολόγων του 2021 και έχοντας παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό, όπως το χαρακτήρισαν,  δεύτερο τρίμηνο, η Intralot σχεδιάζει «άνοιγμα» σε νέες αγορές αλλά και επέκταση δραστηριοτήτων κυρίως στις ΗΠΑ.

Δρομολογεί νέα projects λοταριών η Intralot

Τη συμμετοχή της σε τρία με τέσσερα μεγάλα projects λοταριών παγκοσμίως εξετάζει ήδη η διοίκηση της Intralοt, μετά την αναδιάρθρωση των ομολόγων της του 2021 τον Αύγουστο.

Στο «στόχαστρο» της εταιρείας έχουν μπει μεταξύ άλλων χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ν. Αφρική, όπως αποκάλυψε χθες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου, ο αναπληρωτής CEO της Intralot Χρυσόστομος Σφάτος.

Η Βρετανία

Παράλληλα η εταιρεία είναι στη διαδικασία προετοιμασίας προκειμένου να συμμετάσχει και στον τέταρτο διαγωνισμό για τη λοταρία της Βρετανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η τωρινή άδεια λήγει το 2023. Όπως ανέφερε ο κ. Σφάτος, η τέταρτη άδεια της βρετανικής λοταρίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που θα απασχολήσει την εταιρεία τα επόμενα χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ιntralοt  θα είναι μέρος αυτής της διαδικασίας.

Η Μάλτα

Το πιο άμεσο project ωστόσο αποτελεί η ανανέωση της άδειας στη Μάλτα. Η εταιρεία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό και θα καταθέσει σχετική προσφορά στις 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Ιntralοt, τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα γίνουν γνωστά σε διάστημα 35-40 ημερών από την υποβολή των προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάλτα είναι μία αγορά όπου δραστηριοποιείται έντονα η Ιntralοt. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2020 μαζί με τη θυγατρική της στη Μάλτα, Maltco Lotteries, λάνσαραν το U*BET Simulated Reality, που περιλαμβάνει μια σειρά αθλητικών γεγονότων που βασίζονται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης αναφορικά με το ποδόσφαιρο και το τένις. Το νέο προϊόν ενίσχυσε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο του αθλητικού στοιχηματισμού της Maltco Lotteries στην τοπική αγορά.

Το αθλητικό στοίχημα

Στο αθλητικό στοίχημα η Ιntralοt θα δώσει προτεραιότητα στη Βόρεια Αμερική, από όπου προέρχεται πλέον το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων αλλά και της λειτουργικής κερδοφορίας. Άφησε ωστόσο ανοικτό το  ενδεχόμενο για τη συμμετοχή της στην αμερικανική θυγατρική Ιntralοt Inc, τονίζοντας  πως «εξετάζει όλες τις επιλογές για το πώς θα αξιοποιήσει τη συμμετοχή της».

Από τη θυγατρική της Ιntralοt στην Αμερική προέρχεται το 36,4% των ετήσιων εσόδων και το 51% της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σ. Κόκκαλης τόνισε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ιntralοt στις αρχές Αυγούστου θέτουν την εταιρεία σε μια σταθερή πορεία, για να αναδείξει τις δυνατότητές της στις βασικές της αγορές, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της νέας και σημαντικά απομοχλευμένης κεφαλαιακής δομής, με ένα πιο αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιntralοt ανακοίνωσε αύξηση Ebitda κατά 106,5% τους πρώτους έξι μήνες του 2021, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 34,4%.

Μάλιστα στις 24 Αυγούστου 2021, η Fitch αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της ΙNTRALOT σε CCC+ και αντιστοίχως στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ΙΝΤRALOT (CFR) σε Caa1, ως αποτέλεσμα της νέας κεφαλαιακής διάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v