Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank

Εντός 10ημέρου η σχετική ανακοίνωση. Αγοραστής το αμερικανικό fund HIG. Ο ξενοδοχειακός όμιλος συμφερόντων Κ. Κυπριώτη διαθέτει συνολικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, από το 2017, ύψους €110 εκατ.

Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank

Τέλος στο σίριαλ με τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη έβαλε η Eurobank, η οποία έκλεισε συμφωνία πώλησης του δανείου των 55 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό fund HIG και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση.

Η συνολική δανειακή έκθεση του ξενοδοχειακού ομίλου της Κω ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ, με πιστώτριες τράπεζες τη Eurobank και την Πειραιώς. Τον δρόμο της οριστικής επίλυσης της μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης των δύο πιστωτριών τραπεζών με τον εν λόγω όμιλο ανοίγει εντέλει η Eurobank, με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, να μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον του ξενοδοχειακού ομίλου πέραν της Πειραιώς και η HIG.

Δεν πληρώνει από το 2017

Οι... περιπέτειες του ξενοδοχειακού ομίλου συμφερόντων του επιχειρηματία του κλάδου Κ. Κυπριώτη έχουν ξεκινήσει από το 2017, όταν, σύμφωνα με πηγές των πιστωτριών τραπεζών, σταμάτησε να εξυπηρετεί τα δάνεια και παρά τις όποιες προσπάθειες προσέγγισης και εξωδικαστικών λύσεων, δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2016, οι τράπεζες είχαν προτείνει στον μεγαλοξενοδόχο ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού, το οποίο όμως δεν προχώρησε. Έκτοτε, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό, με τις δύο τράπεζες να επιδιώκουν την ένταξη του ομίλου σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Με δεδομένο ότι μεσολάβησε ένας ατέρμονος δικαστικός αγώνας, η Eurobank αποφάσισε να πατήσει το κουμπί της πώλησης του τμήματος των δανείων που της αναλογεί, με στόχο τον απεγκλωβισμό από την υπόθεση και την απομάκρυνση με «κούρεμα» του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού του ομίλου Κυπριώτη από τον ισολογισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα, η ιδιοκτησία του ομίλου επιχείρησε να προσελκύσει επενδυτές, έτσι ώστε να ξεπεράσει τον κάβο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Τα assets του ομίλου

Ο ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται κυρίως στην Κω διαθέτει συνολικά πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι πέντε αστέρων και οι 3 τριών. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Panorama Hotels&Suites, Maris Suites και Aqualand, Hippocrates και Villa Resort, αντίστοιχα.

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v