Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση πωλήσεων και μείωση ζημιών για την Ακρίτας στο εξάμηνο

Τα ίδια κεφάλαια της 30ης Ιουνίου ήταν αρνητικά (-4,86 εκατ.) όπως και το κεφάλαιο κίνησης.

Αύξηση πωλήσεων και μείωση ζημιών για την Ακρίτας στο εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 62% (από τα 10,39 στα 16,85 εκατ. ευρώ) και EBITDA (από τα 269 χιλ. στο 1,62 εκατ. ευρώ) σημείωσε η βιομηχανία ξύλου Ακρίτας κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, περιορίζοντας παράλληλα τις προ φόρων ζημίες της από το 1,85 εκατ. στα 538 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της 30ης Ιουνίου ήταν αρνητικά (-4,86 εκατ.) όπως και το κεφάλαιο κίνησης. Η εταιρεία προβλέπει για το δεύτερο φετινό εξάμηνο υψηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το πρώτο.

Να σημειωθεί πως η εισηγμένη κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο πούλησε επενδυτικό ακίνητο έναντι 2,9 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, «οι προοπτικές που διαμορφώνονται σύμφωνα με το momentum της Ελληνικής οικονομίας αλλά και του οικοδομικού κλάδου σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο είναι θετικές τόσο για το 2021 όσο και το 2022. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες αβεβαιότητας που συνδέονται τόσο με την πλήρη αποκατάσταση της υγειονομικής κρίσης, όσο και με την συνεχιζόμενη αυξητική τάση των πρώτων υλών παγκοσμίως, γεγονός που συνδυάζεται και με την ταχύτατη άνοδο του κόστους ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρία συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου στοχεύοντας στην περεταίρω ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών και την ευελιξία του επιχειρησιακού της μοντέλου ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v