Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνηστήρες για την Intrasoft International

Mega deal στον χώρο της πληροφορικής αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς το τελευταίο διάστημα η ελληνική Intrasoft International έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών διεθνών ομίλων του χώρου. Επιβεβαιώνει η Intracom.

Μνηστήρες για την Intrasoft International

Πόλος έλξης διεθνών ομίλων έχει γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η ελληνική Intrasoft International, θυγατρική της Ιntracom Συμμετοχών. Η εμπειρία της σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού παγκοσμίως και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών διεθνών ομίλων από τον χώρο της Πληροφορικής, οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας των περίπου 6 δισ. ευρώ που δημιουργείται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εξαγορά της Intrasoft International αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο της πληροφορικής στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Λίγο μετά το δημοσίευμα του Euro2day.gr, η πλευρά της Intracom επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας.

Πληροφορίες θέλουν ανάμεσα στους διεκδικητές για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ελληνικής εταιρείας και τη διοίκηση του Netcompany Group. Ο όμιλος Netcompany έχει την έδρα του στη Δανία, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο NASDAQ της Κοπεγχάχης, περιλαμβάνει 18 εταιρείες με προσωπικό 3.000 ατόμων παγκοσμίως και διαθέτει γραφεία στη Μεγ. Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Βιετνάμ. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2020, είχε ετήσιο κύκλο εργασιών 388,57 εκατ. ευρώ.

Έχει ήδη συνεργαστεί με την Intrasoft International, δεδομένου ότι διατηρεί συνεργασία μαζί του στη Δανία, όπου έχουν αναλάβει από κοινού έργα του Δημοσίου.

 

Η εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου

Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες, καθώς για τη χώρα μας προβλέπονται περίπου 6 δισ. ευρώ έργα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η Intrasoft International ήδη έχει υλοποιήσει έργα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι ο ΕΦΚΑ και ο ΔΕΔΗΕ. Θεωρείται πλέον παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των e-τελωνείων, των πληροφοριακών συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και φορολογίας, με κυβερνήσεις και οργανισμούς να εμπιστεύονται τα συστήματα που προσφέρει.

Συγχρόνως, τα προϊόντα και οι λύσεις που αναπτύσσει στον τραπεζικό τομέα αλλά και στον χώρο του credit risk management συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το προφίλ της εταιρείας

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες.

Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες.

Επιβεβαιώνει η Intracom

Η Intracom Συμμετοχών με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany(NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL.

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε μελλοντική εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v