Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητάει τα… ρέστα!

Παρέμβαση της ΕΚ ζητά ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας. Θέλει να ελεγχθεί η σημερινή διοίκηση της Folli Follie, την οποία η ίδια διόρισε.

Folli Follie: Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητάει τα… ρέστα!

Παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη διαχείριση της σημερινής διοίκησης της Folli Follie ζητά ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, που κατέθεσε υπόμνημα προκειμένου η εποπτική αρχή να ελέγξει τις πράξεις και τις παραλείψεις κατά τη διαχειριστική περίοδο 2019 -αν και ο ίδιος μαζί με άλλους 12 κατηγορούμενους έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για σειρά κακουργημάτων.

Ο κ. Κουτσολιούτσος και η Redeca Worldwide LTD, η οποία εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και με την οποία από κοινού έχουν προσφερθεί να μεταβιβάσουν στο Ελληνικό Δημόσιο αιτία δωρεάς τις 1.140.000 και 623.852 μετοχές της Folli Follie που κατέχουν αντιστοίχως, ζητούν την ενεργοποίηση του εποπτικού ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) στα θέματα που επισημαίνει στις παρατηρήσεις της έκθεσής της η PwC κατά τον έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία το 2019.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο υπόμνημα ότι «τα υπεύθυνα μέλη της διοίκησης της εταιρείας θα πρέπει να αποδώσουν κατά τον νόμο λόγο για τη σημαντικότατη απομείωση και συρρίκνωση της περιουσίας της εταιρείας, η οποία καίτοι κατά τις αναμορφωμένες καταστάσεις της διαχειριστικής χρήσης 2017 είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 794.600.809,99 ευρώ και θετική καθαρή θέση 69.553.317,11 ευρώ και δη χωρίς συνυπολογισμό της τεράστιας αξίας των πολυκαταστημάτων Attica, κατά τη διαχειριστική χρήση 2019, τα περιουσιακά της στοιχεία περιορίστηκαν στο ποσό των 412.442.686,38 ευρώ (!), ήτοι απομειώθηκαν κατά 382.158.123,61 ευρώ, ενώ η καθαρή της θέση κατέστη αρνητική, διαμορφωθείσα στο αρνητικό νούμερο των -285.303.945,60 ευρώ (!)».

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε η πληρεξούσια δικηγόρος του κ. Κουτσολιούτσου, Μαρία Γρατσία, είναι επιβεβλημένο η ΕΚ να αναλάβει πρωτοβουλία στο θέμα, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, η νυν διοίκηση της εταιρείας δεν έχει εκλεγεί από το ανώτατο συλλογικό όργανο της Α.Ε., ήτοι αυτό της γενικής συνέλευσης των μετόχων, αλλά αντιθέτως έχει ορισθεί με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) και κατόπιν αιτήσεως της ΕΚ.

Αποδίδεται δε ευθύνη στον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γεώργιο Σάμιο, ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς, δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του ανατέθηκε από την ΕΚ και του αποδίδονται πράξεις και παραλείψεις που ζημίωσαν τα συμφέροντα την εταιρείας.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα αναδείχθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων 2019.

Ο κ. Σάμιος έδωσε εξηγήσεις, μεταξύ άλλων για το σύστημα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, την ενοποίηση των θυγατρικών και άλλα θέματα, αλλά τα στοιχεία του δεν έπεισαν απ’ ό,τι φαίνεται το νομικό επιτελείο του κ. Κουτσολιούτσου, που καταψήφισε τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων 2019 και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη διαχείριση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v