Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Κάλυψε εν μέρει το ομολογιακό δάνειο θυγατρικής

Η εταιρεία κάλυψε 4 ομολογίες ύψους 800 χιλ. ευρώ από το ΚΟΔ 1,4 εκατ. ευρώ της Profile Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα σχέδια επέκτασης στη Βόρεια Ελλάδα.

Profile: Κάλυψε εν μέρει το ομολογιακό δάνειο θυγατρικής

Η Profile ανακοινώνει ότι κατ' εφαρμογή της σχετικής από 31.08.2021 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, προέβη στην κάλυψη τεσσάρων (4) κοινών, έγχαρτων, ονομαστικών ομολογιών, ονομαστικής αξίας διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00 €) εκάστης και συνολικής ονομαστικής αξίας οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (800.000,00 €), εκ των συνολικά επτά (7) ομολογιών, στις οποίες διαιρείται το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους έως 1.400.000,00 € κατ' ανώτατο όριο, στην έκδοση του οποίου προχώρησε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018 και του ν. 3156/2003, όπως ισχύουν σήμερα, η κατά 100% θυγατρική αυτής Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «PROFILE TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «PROFILE TECHNOLOGIES Α.Ε.», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σε υλοποίηση της από 30.08.2021 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η Prοfile Technologies SA αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR). Η εταιρεία σκοπεύει στη δημιουργία μιας δεύτερης κομβικής παρουσίας του Ομίλου στην Βόρειο Ελλάδα, στην διείσδυση σε νέες αγορές των Βαλκανίων και στην άντληση σημαντικών ανθρώπινων πόρων για την επάνδρωση της εταιρείας.

Το προϊόν του ως άνω Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία αποκλειστικά και μόνο για την απρόσκοπτη και εμπρόθεσμη υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού πλάνου που έχει σχεδιάσει, σύμφωνα και με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις της οικείας προκήρυξης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, στον οποίο έχει υπαχθεί και μέσω του οποίου έχει χρηματοδοτηθεί η επένδυση με κωδικό έργου ΔΠΑ/7/00085/Γ, η οποία (επένδυση) αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, περαιτέρω ανάπτυξη με σκοπό τον εμπλουτισμό της λειτουργικότητας και τέλος ολοκλήρωση, των κάτωθι δύο (2) βασικών προϊόντων/πλατφορμών τα οποία απαρτίζονται από πολλά διαφορετικά και αυτόνομα modules (υποσυστήματα), τα οποία θα προμηθευτεί και διαμορφώσει, με σκοπό το τελικό ενιαίο παραγόμενο κατά περίπτωση προϊόν να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σχετικής αγοράς στην οποία και θα διατεθεί.

Τα δύο (2) αυτά προϊόντα/πλατφόρμες είναι συνοπτικά τα ακόλουθα:

Προϊόν/Πλατφόρμα με την εμπορική ονομασία Prοfile One, το οποίο αποτελεί την επιτομή στην ολοκληρωμένη προσέγγιση των ενιαίων τραπεζικών εργασιών. Είναι μια integrated ψηφιακή πλατφορμα που λειτουργεί ως το front end ενός τραπεζικού οργανισμού προσφέροντας διασύνδεση με όλα τα back office συστήματα. Το Prοfile One θα προσφέρει ευελιξία και ευκολία στη χρήση, ικανοποιώντας σύνθετες και εξελισσόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις στον τομέα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Προϊόν/Πλατφόρμα με την εμπορική ονομασία Trade Finance, αφορά στη δημιουργία συστήματος διαχείρισης trade finance εργασιών που απευθύνεται στις Τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διαχείριση των εργασιών τους σχετικά με τη χρηματοδότηση του εμπορίου αλλά κυρίως του διεθνούς εμπορίου (εισαγωγές - εξαγωγές), στο οποίο οι έμποροι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες και μεγαλύτερες προκλήσεις. Το λογισμικό Trade Finance τυπικά διασυνδέεται με όλα τα συστήματα της Τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v