Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι υποψηφιότητες για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες

Δεσμευτικές προσφορές υποδέχεται το ΤΑΙΠΕΔ. Μέσω e-auction θα υποβληθούν οι βελτιωτικές προσφορές σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο, οπότε και θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Σήμερα οι υποψηφιότητες για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για τον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί τουριστικός πολυχώρος με συγκρότημα καζίνο.

Μετά τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων και την αξιολόγηση των προσφορών, ως είθισται, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν βελτιωτική προσφορά και σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ θα επιλέξει την ηλεκτρονική υποβολή τους, πρακτική που εξάλλου ακολουθεί σε διάφορες διαδικασίες παραχώρησης με πιο πρόσφατη εκείνη της Μαρίνας Αλίμου. Η διαδικασία κρίνεται άκρως ανταγωνιστική και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις οικονομικές δεσμευτικές προσφορές στο ανώτατο εύρος τιμών για το ακίνητο-φιλέτο της Κρήτης. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, το e-auction μπορεί να τελεστεί εντός του Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί και ο πλειοδότης.

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να αποκαλυφθεί ποια από τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλουν τελικώς δεσμευτικές προσφορές, καθώς στο VDR του διαγωνισμού έχει εκφραστεί ήδη το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, με 12 σχήματα εγχώριων και διεθνών συμφερόντων να έχουν λάβει τη σχετική πληροφόρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η προς αξιοποίηση έκταση στις Γούρνες, που θεωρείται ευλόγως ως ένα σημαντικό παραθαλάσσιο «φιλέτο» σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, απέχει 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», 20 χλμ. από το νέο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλι, 16 χλμ. από το Ηράκλειο, 10 χλμ. από τον οικισμό της Χερσονήσου, 500 μέτρα από τον οικισμό Γουρνών και απέχει 250 μέτρα από τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v