Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Συζητούν με ξένους παίκτες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ποιο είναι το περιεχόμενο των επαφών της εισηγμένης με ξένους παίκτες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η δρομολογούμενη ΑΜΚ και η αίτηση στο ΧΑ για έξοδο της μετοχής από το καθεστώς της επιτήρησης.

Ευρωσύμβουλοι: Συζητούν με ξένους παίκτες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Αίτηση στο Χρηματιστήριο για την έξοδο της μετοχής από την «επιτήρηση» και την επανένταξη στο καθεστώς της κανονικής διαπραγμάτευσης υπέβαλε πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι, καθώς μετά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης πέρασαν σε θετικό πρόσημο και τα τελικά αποτελέσματα ήταν κερδοφόρα.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, ο κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων υποχώρησε από τα 2,456 στα 2 εκατ. ευρώ, πλην όμως το EBITDA αυξήθηκε από τις 148 στις 639 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από τις 29 στις 481 χιλ. ευρώ (συνέβαλαν και μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως +177 χιλ. από διαγραφή παρελθουσών υποχρεώσεων, οι οποίες οριστικά δεν απαιτείται η είσπραξή τους και +82 χιλ. από αχρησιμοποίητες προβλέψεις). Ως αποτέλεσμα, τα ίδια κεφάλαια από ελαφρώς αρνητικά πέρασαν σε θετικό πρόσημο (+225 χιλ. ευρώ).

Πέραν αυτών, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης θα ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, με το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων να ισχύει, αλλά και -σύμφωνα με πληροφορίες παραγόντων της αγοράς- με τρίτους επενδυτές να ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη έκδοση.

Στόχος της ΑΜΚ είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, «η άμεση ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στην Αθήνα και η υλοποίηση στοχευμένων εξαγορών σε συμπληρωματικούς κλάδους, ενισχύοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.

Η οικονομική πορεία των Ευρωσυμβούλων επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την εξέλιξη των επενδύσεων στην οικονομία και ειδικότερα από τη ροή των έργων που υλοποιούνται με κοινοτική χρηματοδότηση. Στο πλαίσιο αυτό, το 2021 θεωρείται ως μια χρονιά «σταθεροποίησης» και οι περαιτέρω προοπτικές είναι θετικές λόγω του ότι θα ολοκληρωθεί το παλαιό ΕΣΠΑ και θα «τρέξουν» οι επενδύσεις τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων των Ευρωσυμβούλων κυμαίνεται κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ σε φάση «ωρίμανσης» βρίσκονται συμβάσεις πολλών εκατ. ευρώ, τις οποίες επιδιώκει να αναλάβει η εταιρεία (όπως αναφέρεται στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις, η εισηγμένη «συμμετέχει σε πλήθος μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαγωνισμών, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά σε σύνολο τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ εντός Ελλάδος και τα έξι εκατομμύρια δολάρια σε διαγωνισμούς της World Bank στο εξωτερικό).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη βρίσκεται σε επαφές με ξένα funds που επιθυμούν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά και ειδικότερα να τοποθετηθούν με πλειοψηφικά ή μειοψηφικά ποσοστά σε εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί είτε να είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είτε όχι. Στον βαθμό που οι σχετικές διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, τότε οι Ευρωσύμβουλoι θα έχουν διευρύνει την γκάμα των δραστηριοτήτων τους, επεκτεινόμενοι σε ένα νέο αντικείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v