Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Μπαράζ νέων συμβάσεων στο 2ο εξάμηνο

Τι δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας στους χρηματιστηριακούς αναλυτές. Οι φετινοί οικονομικοί στόχοι μετά το μπαράζ των νέων συμβάσεων που υπεγράφησαν. Κινήσεις για εξαγορά στο εξωτερικό. Υψηλές προσδοκίες από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Profile: Μπαράζ νέων συμβάσεων στο 2ο εξάμηνο

Μετά τον ιστορικά υψηλό κύκλο εργασιών του πρώτου φετινού εξαμήνου, η Profile έχει υπογράψει σειρά νέων σημαντικών συμβάσεων από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις για εξαγορά εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και αναμένει πολύ σημαντικά οφέλη κατά τα επόμενα χρόνια από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το πρώτο φετινό εξάμηνο έκλεισε για την Prοfile με κύκλο εργασιών 8,04 εκατ. ευρώ (έναντι 6,84 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα) και καθαρά κέρδη 751 χιλ. (383 χιλ.), ενώ στις 30/6/2021 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 21,56 εκατ. και το θετικό καθαρό της ταμείο (net cash) στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Prοfile Ευάγγελος Αγγελίδης στους αναλυτές στα πλαίσια του πρόσφατου Συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, από την αρχή του δευτέρου εξαμήνου έως σήμερα η εισηγμένη εταιρεία έχει αναλάβει δέκα αξιόλογες νέες συμβάσεις, με τις εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά να αναφέρονται πλέον σε κύκλο εργασιών που θα κυμανθεί ή και θα υπερβεί το επίπεδο των 20 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρθηκε σε εκτίμηση για:

  • Kύκλο εργασιών 20 εκατ. ευρώ (έναντι 15 εκατ. πέρυσι), με την άνοδο να οφείλεται τόσο σε λειτουργική ανάπτυξη, όσο και στη συμβολή της εξαγορασθείσας Centevo.
  • Kέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2020 (+29%).

Πέραν αυτών, η Prοfile κινείται με στόχο την εξαγορά εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη που να δραστηριοποιείται στο χώρο του τραπεζικού λογισμικού.

Παράλληλα, πολύ σημαντικά οφέλη αναμένει η εισηγμένη από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Prοfile, μέχρι σήμερα έχουν προϋπολογιστεί -για λόγους συντηρητικότητας- έργα της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία, ωστόσο τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν πολύ πιθανό ότι το συγκεκριμένο ποσό θα διαμορφωθεί σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα, καθώς η Prοfile θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις συμβάσεις έως και 100 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία.

«Προϋπολογίσαμε μόνο 30 εκατ. ευρώ για λόγους συντηρητικότητας, ωστόσο κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα επανεξετάζουμε την κατάσταση όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί και πολύ πιθανόν να αναπροσαρμόζουμε αντίστοιχα το προβλεπόμενο ποσό» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το ύψος των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν λογισμικό και σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης κυμαίνεται μεταξύ του 1,8 και των δύο δισ. ευρώ, συμβάσεις που αναμένεται υλοποιηθούν στο μεγαλύτερό του βαθμό από δέκα έως δώδεκα εταιρείες του κλάδου.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v