Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί βγαίνει προς πώληση το Μινιόν

Ως collateral για τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης προς την Folli Follie αποτελεί το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που αναμένεται να ρευστοποιηθεί. Ποια η εκτιμώμενη αποτίμηση και τι μπορεί να μείνει στην FF.

Γιατί βγαίνει προς πώληση το Μινιόν

Mandate στην κτηματομεσιτική εταιρεία Δανός και Συνεργάτες για τη διενέργεια διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου του Μινιόν έχει δώσει η διοίκηση της Folli Follie, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr αναμένεται να διενεργηθεί εντός του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο – που παρέμεινε αναξιοποίητο επί χρόνια τόσο από την Elmec Sport όσο και από τη διοίκηση Κουτσολιούτσου- αποτελούσε collateral για τη λήψη της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της εταιρείας κατά τις αρχές του 2021.

Ως γνωστόν στο πλαίσιο της εξυγίανσης της η νέα διοίκηση της FF είχε συνάψει συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης με την Arena Investors, λαμβάνοντας 13 εκατ.ευρώ. O χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης είχε οριστεί ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Δεδομένου ότι η περίοδος της συμφωνίας βαίνει προς τη λήξη της, πιστωτής και διοίκηση της FF, προχώρησαν στην απόφαση εκποίησης του ακινήτου.

Με βάση τις πληροφορίες του Euro2day.gr η αποτίμηση του ακινήτου – και του μοναδικού εξάλλου περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων- κυμαίνεται μεταξύ 25-27 εκατ.ευρώ.

Στην περίπτωση ευόδωσης της διαδικασίας πώλησης ο πιστωτής Arena Investors αναμένεται να λάβει τα προβλεπόμενα από το τελικό τίμημα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα κατευθυνθεί στα ταμεία της FF, η οποία σημειωτέον ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ομολογιούχους της, μετά και τις παρελκυστικές αναβολές και τα προσκόμματα που θέτουν οι πρώην επικεφαλής της εταιρείας, οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο έχει ωριμάσει πολεοδομικά, ενώ εμπόδιο παραμένει η μικροιδιοκτησία που εξακολουθεί να ελέγχει μικρό μέρος του ακινήτου (στο μπλοκ Άλφα). Σε κάθε περίπτωση παράγοντες της αγοράς ακινήτων, εκτιμούν πως η ευρύτερη ανάπλαση του αθηναϊκού κέντρου και η αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα, δημιουργεί τις συνθήκες αξιοποίησης του ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v