Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις δεσμευτικές με «αστερίσκους» έλαβε η Attica Bank

Η τράπεζα έλαβε δεσμευτικές προσφορές για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να καλύψει μέρος της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου. Οι αιρέσεις των επενδυτών.

Τέσσερις δεσμευτικές με «αστερίσκους» έλαβε η Attica Bank

Τέσσερα ενδιαφερόμενα σχήματα υπέβαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να καλύψει μέρος της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το management. 

Οι προσφορές ενέχουν, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, σημαντικές αιρέσεις, που άπτονται κυρίως σε θέματα εξυγίανσης ισολογισμού - κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι τιτλοποιήσεις που θα μειώσουν το NPE ratio της τράπεζας σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό (στόχος της τράπεζας είναι να υποχωρήσει το NPE ratio στο 1%). 

Κύκλοι της Tράπεζας Αττικής σημειώνουν ότι δεσμευτικές υπέβαλαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων όμως συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο για θέση συνεπενδυτή.

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v