Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Προσφορές άνω των €850 εκατ. για το ομόλογο, επιτόκιο 3,875%

(upd3) Προσφορές άνω των 850 εκατ. ευρώ έχει υποδεχτεί το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της τράπεζας. Στόχος να αντληθεί ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Πειραιώς η υψηλή ζήτηση, τονίζει ο Χρ. Μεγάλου.

Πειραιώς: Προσφορές άνω των €850 εκατ. για το ομόλογο, επιτόκιο 3,875%

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της Πειραιώς, από το οποίο η τράπεζα έχει στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Υποβλήθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, προσφορές άνω των 850 εκατ. ευρώ από περισσότερους από 70 επενδυτές.

Η αρχική καθοδήγηση που δόθηκε σε ό,τι αφορά το επιτόκιο είναι στη ζώνη του 4% αλλά η τελική καθοδήγηση είναι για επιτόκιο 3,875%. 

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έδωσε εντολή σε BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS Investment Bank να τρέξουν την έκδοση.

Το preferred ομόλογο είναι εξαετούς διάρκειας ενώ έχει call option στην 5ετία και αναμένεται να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Euro MTF Market του Λουξεμβούργου.

Ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: "Το senior πράσινο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικό της δέσμευσής μας να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, ων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Θα χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα από την έκδοση για να βελτιώσουμε τις πράξεις χρηματοδότησης ή αναχρηματοδότησης πράσινων έργων που έχουν επιλεγεί σύμφωνα και με τα κριτήρια που θέτουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι με την επενδυτική ζήτηση στην έκδοση, που αποτελεί μια ακόμη ξεκάθαρη ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της τράπεζας Πειραιώς". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v