Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιασμός κερδών για το Μουσικό Οίκο Νάκα

Εκτίναξη καθαρών κερδών από τα 529 χιλ. στο 1,033 εκατ. ευρώ, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε τόσο ο περιορισμός λειτουργικών δαπανών, όσο και τα ποσά που καρπώθηκε η εισηγμένη από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διπλασιασμός κερδών για το Μουσικό Οίκο Νάκα

Διπλασιασμό καθαρών κερδών σημείωσε ο Μουσικός Οίκο Νάκα στην ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2021, καθώς:

• Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 19,65 εκατ. ευρώ, ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγούμενης χρήσης (20,468 εκατ. ευρώ).

• Εκτίναξη καθαρών κερδών από τα 529 χιλ. στο 1,033 εκατ. ευρώ, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε τόσο ο περιορισμός λειτουργικών δαπανών, όσο και τα ποσά που καρπώθηκε η εισηγμένη από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 17,73 εκατ. ευρώ στις 30/6/2021.

Η διοίκηση της εταιρείας, προτίθεται να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά τίτλο (συνολικά 951 χιλ. ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν των καθαρών κερδών της χρήσης.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές της τρέχουσας χρήσης, αφού αναφέρεται μια σειρά αβεβαιοτήτων (πχ εξέλιξη πανδημίας), η εταιρεία αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση, υπό τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα διατηρηθεί κοντά στα ίδια επίπεδα, κυρίως μέσα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικού καταστήματος ενώ και τα κέρδη του Ομίλου αναμένεται να παραμείνουν σταθερά ή ελαφρώς μειούμενα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, λόγω της εκτιμώμενης μείωσης των κρατικών προγραμμάτων ενίσχυσης της οικονομίας αλλά και της αύξησης του κόστους εμπορευμάτων, κόστους μεταφοράς και κόστους ενέργειας στην παγκόσμια αγορά.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις αυστηρά επιλεγμένες επενδύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Κυριότερος κίνδυνος για την πορεία του Ομίλου παραμένει το ενδεχόμενο η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση εξαιτίας της εξέλιξης της πανδημίας, η οποία σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία (πληθωρισμός) και τον γεωπολιτικό κίνδυνο της περιοχής, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες δεσμεύσεις επιβολής δημοσιονομικών μέτρων που θα πλήξουν περαιτέρω τα εισοδήματα των ημεδαπών φυσικών και νομικών προσώπων και ενδέχεται να αναπροσαρμόσουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης του Ομίλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v