Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ 1,1 με 1,35 δισ. ευρώ η ΑΜΚ της ΔΕΗ

Στα 8,50 με 9 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης για την αύξηση κεφαλαίου της Επιχείρησης. Αναμένεται να εκδοθούν 130.000.000 με 150.000.000 νέες μετοχές. Την Τρίτη ξεκινά η συνδυασμένη προσφορά.

Μεταξύ 1,1 με 1,35 δισ. ευρώ η ΑΜΚ της ΔΕΗ

Ποσό μεταξύ 1,1 με 1,35 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει από τις αγορές η ΔΕΗ καθώς οριστικοποίηθηκαν οι όροι της αύξησης κεφαλαίου και προβλέπουν εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 8,50 με 9 ευρώ και έκδοση 130 με 150 εκατομμυρίων νέων μετοχών.

H συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της ΔEΗ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα θα διατεθούν οι αναλογούσες μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς με τους παλαιούς μετόχους ( σ.σ. αναμένεται η οριστικοποίηση της record date) να διαθέτουν δικαίωμα κατά προτεραιότητα κατανομής μετοχών, εφόσον εγγραφούν.

Στο εξωτερικό οι νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Υπενθυμίζεται ότι η CVC λειτουργεί ως cornerstone investor και θα βάλει μεταξύ 307 εκατ. ευρώ (σ.σ. έκδοση 130 εκατ. νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 8,5 ευρώ) και 344 εκατ. ευρώ (σ.σ. έκδοση 150 εκατ. νέων μετοχών με τιμή διάθεσης τα 9 ευρώ), ώστε να κατέχει το 10%. Βέβαια έχει δεσμευτεί ότι θα κατέχει τουλάχιστον 10% μετά την ΑΜΚ. Επομένως, μπορεί να βάλει ως 395 εκατ. ευρώ, αποκτώντας περισσότερες μετοχές. .

Το de facto «δικαίωμα προτίμησης», για τους Έλληνες παλαιούς μετόχους που ανήκουν στην κατηγορία των ιδιωτών επενδυτών θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στη ΔEΗ, μετά την ΑΜΚ, ενώ για τους υπόλοιπους παλαιούς μετόχους θα ληφθούν υπ’ όψιν πρόσθετα κριτήρια, όπως η επενδυτική συμπεριφορά του επενδυτή, η συναλλακτική του δραστηριότητα και η δέσμευση προς την εταιρεία.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, το 15% των νέων μετοχών θα επιμεριστεί στους επενδυτές που εγγράφονται στη δημόσια προσφορά και το 85% στους επενδυτές που εγγράφονται στην ιδιωτική τοποθέτηση. 

*Δείτε την ανακοίνωση της ΔEΗ για την αύξηση κεφαλαίου στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v