Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα 24ωρη απεργία στην Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά προσέφυγε εκ νέου στο πρωτοδικείο Πειραιά και σύμφωνα με τη διοίκηση, το δικαστήριο έκρινε εκ νέου παράνομη την απεργία των εργαζομένων. Το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μοτοπορεία.

Νέα 24ωρη απεργία στην Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά προσέφυγε εκ νέου στο πρωτοδικείο Πειραιά και σύμφωνα με τη διοίκηση, το δικαστήριο έκρινε εκ νέου παράνομη την απεργία των εργαζομένων.

«Την ίδια στιγμή που «συνοδεύουμε» το συνάδελφο, φίλο, αδελφό Δημήτρη Δαγκλή, την ίδια ώρα επέλεξε θρασύτατα, προκλητικά η εργοδοσία "COSCO" -DPORT να δείξει για ακόμη μια φορά το αδίστακτο πρόσωπο της και να σύρει τους εργαζομένους του λιμανιού σε νέα ασφαλιστικά μέτρα για να βγει πάλι παράνομος ο αγώνας που δίνουμε παλικαρίσια για 6η ημέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας», αναφέρει το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ).

Το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μοτοπορεία διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Πειραιά όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) με επικεφαλής τον Μάρκο Μπεκρή πραγματοποίησε χθες βράδυ νέα συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που είναι τα εξής:

- 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.

-Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

-Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.

-Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v