Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επίθεση των εφοπλιστών στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Επιμένει στην προσφυγή σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια. Καταγγελίες και για το stock option που αποφασίστηκε.

Νέα επίθεση των εφοπλιστών στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» της Reggeborgh έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση των Greenhill Investments Limited και Kiloman, σημειώνει η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη σε νέα ανακοίνωσή της. Σε αυτή αναφέρει:

Η ανακοίνωσή μας που ενόχλησε τη Reggeborgh ήταν μια επισήμανση όσων έχουν συμβεί, ανάμεσα στα οποία είναι και η αναμφισβήτητη πλέον μυστική συμφωνία δύο μετόχων της Ελλάκτωρ που δεσμεύονται με συγκεκριμένα ανταλλάγματα να συντονιστούν, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο εισηγμένης εταιρείας.

Αυτό είναι το γεγονός που επισημαίνουμε, διατυπώνοντας την εύλογη απορία γιατί καθυστερεί η διερεύνηση του θέματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η αντίδραση που είδαμε, θυμίζει παλιά κινέζικη παροιμία σύμφωνα με την οποία «όταν ο σοφός έδειχνε το φεγγάρι, ο αφελής κοιτούσε το δάχτυλο». Ασχολούνται περισσότερο με το πώς έγινε η αποκάλυψη της γραπτής συμφωνίας κι όχι αν πράγματι υπάρχει με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο πρόσφατο δημοσίευμα, όπου και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επίσης ζητάμε να ερευνηθεί αν οι δύο πλευρές που υπογράφουν τη συμφωνία είχαν βεβαιώσει ψευδώς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι δεν υφίσταται. Στην περίπτωση αυτή, τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, είναι περισσότερα από όσα νομίζαμε αρχικά.

Μας κάνει εντύπωση η αναφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που δεν χορηγήθηκαν σε σχέση με την τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, από την οποία παρανόμως αποκλείστηκε η Greenhill. Προφανώς η αναφορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της κεφαλαιαγοράς και τις πρόσφατες αποκαλύψεις και δεν αφορά τη Reggeborgh ως μέτοχο, δείχνει όμως α) την πλήρη ταύτιση και ευθυγράμμιση της μετόχου Reggeborgh με τη διοίκηση της Eλλάκτωρ και β) την πραγματική αγωνία της διοίκησης της Eλλάκτωρ, που είναι η υλοποίηση του προγράμματος ανταμοιβής, με παροχή μετοχών (stock option).

Υπενθυμίζουμε στους αγωνιούντες για την τύχη του προγράμματος stock options ότι το ζήτημα αυτό θα κριθεί κατά τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Το ότι πέτυχαν την υφαρπαγή της δημιουργίας πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης, με τον παράνομο αποκλεισμό μετόχου με 25,5% των μετοχών, ο οποίος αν συμμετείχε όπως δικαιούνταν, θα καταψηφιζόταν το ζήτημα αυτό, δεν τιμά τη διοίκηση της Eλλάκτωρ, αλλά ούτε τον ενθουσιασμό της Reggeborgh για την απόφαση, η οποία άλλωστε δεν ήταν διάδικος και δεν την αφορούσε η δίκη.

Προκαλεί πάντως εξαιρετικά δυσμενείς εντυπώσεις ότι τις μέρες αποκαλύψεων για το μέλλον της επιχείρησης, το θέμα που απασχόλησε τη διοίκηση και έσπευσε να κάνει σχετική ανακοίνωση ήταν η υλοποίηση του προγράμματος stock option, με το οποίο θα διανεμηθούν μετοχές σε στελέχη που δεν κατονομάζονται και όχι η επίσημη τοποθέτησή της για τις βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τη σύνθεση της παρούσας διοίκησης, οι οποίες μάλιστα, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, προήλθαν από μέλος της.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι το μόνο θέμα στο οποίο έχει αποδεδειγμένα πετύχει η σημερινή διοίκηση είναι το πρόγραμμα διανομής μετοχών στους εαυτούς τους, ενώ η εταιρεία έχει ζημιές και τις χειρότερες επιδόσεις καθώς έχασαν τα σημαντικότερα δημόσια έργα που προκηρύχθηκαν. Το μοναδικό επίτευγμα για το οποίο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιβράβευση είναι ότι κατά τη σύντομη θητεία τους, υπερδιπλασιάστηκε το ανεκτέλεστο έργο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Greenhill και η Kiloman δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να επιχειρήσουν χειραγώγηση των εποπτικών αρχών. Έχουν εμπιστοσύνη στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, στις εποπτικές αρχές και Στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα κάνουν όπως πάντα το καθήκον τους, μη επηρεαζόμενες από παρεμβάσεις αλλοδαπών και ημεδαπών συμφερόντων. Γι' αυτό και έχουμε προσφύγει σε αυτές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Αναμένουμε λοιπόν, τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και δικαστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v