Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nova-Wind: Τέλος 2022 τα ενιαία πακέτα τηλεφωνίας-τηλεόρασης

Τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η διοικητική ενοποίηση των δύο εταιρειών. Η νέα πλατφόρμα ΕΟΝ έχει ήδη χιλιάδες συνδρομητές. Πώς γίνεται η μεταφορά και ποιο είναι το κόστος.

Nova-Wind: Τέλος 2022 τα ενιαία πακέτα τηλεφωνίας-τηλεόρασης

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένει η United Group, προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση της Nova με τη Wind, μετά την εξαγορά της τελευταίας από τον όμιλο. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι απαραίτητες εγκρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022, οπότε η διαδικασία ενοποίησης -που θα ξεκινήσει από τo διοικητικό κομμάτι- προσδιορίζεται χρονικά μετά το τέλος Μαρτίου του 2022.

Οι συνδρομητές των δύο εταιρειών αναμένεται να είναι σε θέση να απολαμβάνουν ενιαία πακέτα σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης από το τέλος του 2022, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση Nova - Wind.

Ο  σχεδιασμός του ομίλου, μετά την εξαγορά της Wind, περιλαμβάνει, όπως έχει ανακοινώσει η United Group, «σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές δικτύου και νέες τεχνολογίες, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων, διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Προς το παρόν η Nova έχει ξεκινήσει την ενημέρωση συνδρομητών-πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης για τη διαδικασία μετακίνησής τους στη νέα πλατφόρμα ΕΟΝ. Ήδη χιλιάδες συνδρομητές έχουν μεταφερθεί από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία τηλεφωνικής ενημέρωσης από την εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί από τους συνδρομητές ζητούν από μόνοι τους τη μετακίνησή τους στην πλατφόρμα ΕΟΝ, ώστε να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν τη νέα τιμολογιακή πολιτική.

Το κόστος της μεταφοράς

Οι συνδρομητές που έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με τη Nova και μεταφέρονται στην πλατφόρμα ΕΟΝ πληρώνουν το κόστος της νέας συσκευής που ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ. Όπως εξηγούν πηγές του χώρου, το κόστος αυτό επωμίζεται ο καταναλωτής, καθώς είχε λάβει δωρεάν την προηγούμενη συσκευή και το συνδρομητικό πιάτο.

Αν οι συνδρομητές που έχουν σε ισχύ συμβόλαιο μεταφερθούν στην πλατφόρμα ΕΟΝ χωρίς να κάνουν καμία αναβάθμιση στις παροχές τους, τότε καλούνται να πληρώσουν άλλα 50 ευρώ για τη μετάβασή τους στη νέα τιμολογιακή πολιτική, που είναι σαφώς μειωμένη από τα πακέτα που προϋπήρχαν. 

Σε περίπτωση που ο συνδρομητής προχωρήσει ταυτόχρονα σε κάποια αναβάθμιση του πακέτου που είχε ήδη στη σταθερή τηλεφωνία επιλέγοντας τα 50 ή τα 100 Gbps, τότε δεν θα χρεώνεται το δεύτερο επιπλέον κόστος των 50 ευρώ.

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο Euro2day.gr, στόχος είναι σταδιακά όλοι οι συνδρομητές να απολαμβάνουν ενιαίο τιμολόγιο, ανεξάρτητα τον χρόνο που σύναψαν συμβόλαιο με τη Nova.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας στο ελληνικό κοινό, η βασική συνδρομή ξεκινά στα 10 ευρώ και ο πρώτος μήνας θα είναι δωρεάν. Αν μάλιστα οι συνδρομητές συνδυάσουν την EON με σταθερή τηλεφωνία και Internet 50 Gbps, το πακέτο θα κοστίζει 30 ευρώ.

Αντίστοιχα υπάρχει διαθέσιμη και η EON+, η οποία δίνει πρόσβαση και στα 9 κανάλια Nova Sports με μηνιαία συνδρομή 23 ευρώ. Αν η EON+ συνδυαστεί με σταθερή τηλεφωνία και Internet 100 Gbps κοστίζει 43 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v