Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδικό fund αποκτά τις ίδιες μετοχές της Profile

Η υπεραξία που «κλειδώθηκε» από τη συγκεκριμένη συναλλαγή (πάνω από 330 χιλ. ευρώ) θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της Profile.

Σουηδικό fund αποκτά τις ίδιες μετοχές της Profile

Σε σουηδικό fund διατέθηκε το 2,78% της Profile, μέσα από τη σημερινή διάθεση 330.000 ιδίων μετοχών που είχε αποκτήσει κατά το παρελθόν η εισηγμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το συγκεκριμένο deal πιθανόν να υπάρξουν και έμμεσα οφέλη για την ελληνική εταιρεία, καθώς το fund θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάληψη εργασιών στη σκανδιναβική χερσόνησο, με δεδομένο ότι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή δραστηριοποιείται και η θυγατρική της Prοfile, Centevo.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα επαναλήφθηκε το… ίδιο έργο για μια ακόμη φορά κατά τα τελευταία χρόνια: Η εταιρεία αγοράζει σε πρώτη φάση ίδιες μετοχές, τις οποίες στη συνέχεια μεταπωλεί σε ξένους θεσμικούς σε υψηλότερες τιμές.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο ανεβαίνει η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ, αλλά παράλληλα η εισηγμένη εταιρεία αποκομίζει και αξιοσημείωτα κέρδη, άσχετα αν αυτά δεν εγγράφονται στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, αλλά ενισχύουν απευθείας τα ίδια κεφάλαια.

Σήμερα λοιπόν διατέθηκαν 330.000 ίδιες μετοχές προς 5,96 ευρώ (ενισχύοντας το ταμείο της εισηγμένης κατά περίπου δύο εκατ. ευρώ), το μέσο κόστος κτήσης των οποίων ήταν μεταξύ 4,8 και 4,85 ευρώ. Η υπεραξία που «κλειδώθηκε» από τη συγκεκριμένη συναλλαγή (πάνω από 330 χιλ. ευρώ) θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της Prοfile.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v