Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ

Στα 150 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επένδυση σε νέα μονάδα παραγωγής στην Ολλανδία από τον όμιλο συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου.

Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ
Έξι χρόνια μετά την απόφασή της να κατασκευάσει ένα ακόμη εργοστάσιο στην Ευρώπη και έναν χρόνο μετά το ναυάγιο των προσπαθειών της στο Λουξεμβούργο, η ΦΑΓΕ, συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, ανακοίνωσε ότι η νέα μονάδα της θα κατασκευαστεί στην Ολλανδία.  
 
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως η νέα μονάδα παραγωγής αρχικά θα συνεισφέρει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Για τη δημιουργία της, η γαλακτοβιομηχανία εκτιμά πως θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ.
 
Το εργοστάσιο της εταιρείας θα κατασκευαστεί στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.
 
Η εταιρεία, όπως δηλώνει, συνεργάζεται στενά, μεταξύ άλλων, με τη NOM (www.nvnom.com), την NFIA (www.investinholland.com), την επαρχία Drenthe (www.provincie.drenthe.nl), την επιτροπή ύδατος Waterschap Drents Overijsselse Delta (www.wdodelta.nl), το WMD (www.wmd.nl), το NV RENDO (www.rendogroep.nl) και τον δήμο του Hoogeveen (www.hoogeveen.nl) για την υλοποίηση της νέας της μονάδας παραγωγής, η οποία εκτιμά ότι θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Αλεξάνδρα Γκίτση [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v