Με ΑΤΜs νέας τεχνολογίας εξοπλίζεται η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει το δίκτυο εξυπηρέτησής της με τα ΑΤΜs της σειράς DN SeriesTM της Diebold Nixdorf. Η δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτονομισμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης μετρητών και οι νέες δυνατότητες.

Με ΑΤΜs νέας τεχνολογίας εξοπλίζεται η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, κορυφαίος ελληνικός πολυεθνικός οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είναι η πρώτη τράπεζα στη χώρα που αποφάσισε την ευρεία υιοθέτηση της αυτόματης ανακύκλωσης μετρητών στο δίκτυό της, με την εγκατάσταση περισσότερων από 300 πολυλειτουργικών ATMs της σειράς DN της Diebold Nixdorf DN SeriesTM ATMs (NYSE: DBD). Αναβαθμίζοντας το δίκτυο με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης του κλάδου, η Tράπεζα Πειραιώς όχι μόνο θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της αλλά και θα υποστηρίξει τη δέσμευσή της για στήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος καθώς η σειρά DN θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια ζωής των ΑΤΜs.

Τα ΑΤΜs συντηρούνται και υποστηρίζονται με την πρωτοποριακή μέθοδο της εταιρείας DN AllConnectSM Data Engine DN AllConnectSM Data Engine, με κεντρική ιδέα τη διασύνδεση. Με τη μέθοδο αυτή δίδεται η δυνατότητα και στην Τράπεζα Πειραιώς να υιοθετήσει την τεχνολογία Internet of Things (ΙοΤ) κατά την οποία παρέχονται και αξιολογούνται δεδομένα αισθητήρων από τα συνδεδεμένα συστήματα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας cloud computing και μηχανική εκμάθηση, έτσι ώστε όταν αναφέρεται ένα περιστατικό να εντοπίζεται εξ αποστάσεως η ακριβή βασική αιτία και το είδος της επισκευής που απαιτείται, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποκατάστασης. Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με το απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειρίας του τεχνικού, τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και την αναμενόμενη διάρκεια της επισκευής, πετυχαίνοντας μεγαλύτερο ποσοστό αντιμετώπισης από απόσταση άρα και της υψηλότερης δυνατής διαθεσιμότητας του συστήματος για τον πελάτη της Τράπεζας.

Ο Chief Information Officer του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Χάρης Μαργαρίτης δήλωσε: «Η νέα τεχνολογία που παρέχεται από τη σειρά DN της Diebold Nixdorf υποστηρίζει τις φιλοδοξίες μας να παρέχουμε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο υψηλότερο επίπεδο στους πελάτες μας. Η Tράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την οικονομία και την εξωστρέφεια μέσω εξειδικευμένων λύσεων και ανώτερης τραπεζικής εμπειρίας προς τους μετόχους της και να γίνει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επόμενης γενιάς».

Η οικογένεια ATM της σειράς DN αποτελείται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και είναι 25% ελαφρύτερα από τα περισσότερα παραδοσιακά ΑΤΜs. Αυτό μειώνει τις εκπομπές CO2, τόσο στην κατασκευή όσο και στη μεταφορά εξαρτημάτων και τερματικών. Η τεχνολογία ανακύκλωσης μετρητών μειώνει το κόστος μεταφοράς μετρητών, γεγονός που ελαχιστοποιεί επίσης τις εκπομπές άνθρακα. Επιπλέον, όλα τα ΑΤΜs της σειράς DN χρησιμοποιούν φωτιστικά τεχνολογίας αιχμής LED και ηλεκτρικά συστήματα υψηλής απόδοσης, με αποτέλεσμα έως και 50% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ΑΤΜs.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diebold Nixdorf Ελλάδος Βίκυ Μπασέλα δήλωσε: «Περισσότερο από ποτέ χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που καινοτομούν, όπως η Tράπεζα Πειραιώς, έχουν ως αποστολή να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους και να εμβαθύνουν την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ένας έμπιστος συνεργάτης της Tράπεζας Πειραιώς, επειδή η προσέγγισή τους μας επιτρέπει να εξελίσσουμε συνεχώς την εμπειρία των καταναλωτών με τις λύσεις μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v